Як вибрати пральну машину та на що звернути увагу? Параметри, види та характеристики автоматичних пральних машин - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Як вибрати пральну машину та на що звернути увагу? Параметри, види та характеристики автоматичних пральних машин - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як вибрати пральну машину та на що звернути увагу?

Як вибрати пральну машину та на що звернути увагу?

Вибір прання – тема гарячих дискусій. Особливо це стосується способу завантаження, оскільки він визначає практичність користування побутовою технікою. Ретельно проаналізуємо особливості машинок з фронтальним та горизонтальним завантаженням білизни. Детально зупинимося на перевагах і недоліках, а також допоможемо вибрати оптимальний варіант конкретно для вас. Також варто пам'ятати, що своєчасна профілактика прань потрібна для того, щоб заощадити ваш час та гроші від виклику майстра з ремонту пральної машини.

Пральні машини з вертикальним завантаженням

Щоб дати об'єктивну оцінку машинкам цього типу, ретельно розглянемо усі актуальні плюси та мінуси. Почнемо з переваг:

1. Компактність – одна з ключових переваг. Фронтальні моделі ідеально підійдуть для встановлення у мініатюрній ванній кімнаті. Пристрій займає мало місця, але при цьому збережено велику місткість агрегату.
2. Надійність – барабан кріпиться з двох боків, завдяки чому зменшується вібрація. Така технологія фіксації сприяє продовженню терміну експлуатації пристрою.
3. Речі можна повідомляти під час прання. Більше не доведеться чекати: доки стіче вода, машинка відключиться і розблокується люк.
4. Добре підходить для сімей із дітьми. У системі батьківського контролю немає потреби, адже дитина не дотягнеться до панелі керування, розташованої безпосередньо над кришкою машинки.

Вагомі переваги, але ігнорувати явні недоліки теж не можна:

1. Найголовніший недолік – дизайн. Виробники не випускають пристроїв у незвичайних кольорах і з будь-якими орнаментами. Ставка зроблена на мінімалізм. Тому підібрати агрегат, який гармонійно влився б в інтер'єр, буде надзвичайно проблематично.
2. Не призначені для прання великих речей. Щоб помістити пуховик чи ковдру всередину машинки, доведеться постаратися.
3. Прання з горизонтальним завантаженням можна вбудувати в гарнітур, а верхню панель використовувати як додаткову поверхню. Вертикальні машини менш функціональні.

Пристрої з вертикальним типом завантаження представлені в широкому асортименті. Тому підібрати оптимальну модель не складе труднощів.

Какую стиральную машину выбрать: с вертикальной или горизонтальной загрузкой

Пральна машина з горизонтальним завантаженням

Мабуть, це найпоширеніший варіант. Однак це ще не означає, що він найкращий. Почнемо з переваг:

1. Величезний плюс – це зовнішній вигляд. У широкому асортименті представлені моделі з різноманітними малюнками та незвичайних кольорів. Підібрати оптимальний пристрій під інтер'єр ванної кімнати або кухні не складе особливих труднощів.
2. Зручний спосіб розміщення/вбудовування. Завдяки цій функції часто можна побачити машинку на кухні. Якщо у ванній місця для машини не вистачило, через особливості планування, можна поставити її на кухні. Вона вбудовується, як звичайна духовка в нижню кухонну шафку.
3. Однозначним плюсом є місткість барабана. Ідеально підійде для великої родини, оскільки місткість може досягати 11 кг білизни. Широкий люк дозволяє безперешкодно засунути габаритні речі.
4. Широкий вибір моделей різних розмірів. Існують: повнорозмірні, вузькі, ультравузькі та класичні. Кожен покупець підбере потрібний варіант для власної ванної кімнати.

І, здавалося б, у цього виду немає мінусів, але:

1. Конструкція. Відкриття люка має на увазі наявність відповідного вільного простору. У старих будинках дуже маленькі ванні кімнати, в яких установка горизонтальної машини неможлива.
2. Доповідати речі у процесі прання не можна. Звичайно, опція «Пауза» є, але для відкриття люка необхідно злити воду і почекати 5-10 хвилин, тобто перервати програму. Безперечно, це створює додаткові труднощі.
3. Щоб завантажити або витягти білизну, потрібно постійно нахилятися. Тому такі пральні – не найкращий вибір для пенсіонерів та людей з фізичними обмеженнями.

Кожен вид має свої сильні та слабкі сторони. Тому підсумковий вибір багато в чому залежить від уподобань користувача.

Правила вибору пральних машин з вертикальним та горизонтальним завантаженням

Перед тим як купувати пральну машину, варто спочатку вирішити, де вона буде стояти, зняти виміри. Можливо, ви захочете вбудувати її у шафу.

Намагайтеся відповісти собі на кілька важливих питань:

- Наскільки важлива вам можливість довантажити білизну під час прання?
- Де ви плануєте встановлювати машинку і скільки місця під неї готові виділити?
- Якими додатковими функціями плануєте користуватися: сушіння, режим прасування?
- Чи плануєте використовувати верхню кришку пристрою як додаткову полицю?
- Чи дозволяє планування ванної відкривати люк горизонтальної машинки?

Відповівши на ці прості питання, ви зможете зробити справді правильний вибір. Звісно, ​​не можна ігнорувати бюджет. Вартість агрегату визначає його технічні характеристики: кількість режимів прання, енергоефективність, потужність тощо. Ретельно продумайте, якими функціями хочете скористатися. Немає сенсу переплачувати за сушку, якщо вона вам не потрібна. Тим більше, що віджимання в сучасних моделях практично насухо вичавлює білизну.

Не можна сказати, що горизонтальне завантаження краще за вертикальне або навпаки. Все залежить від обставин. Тому оцінка техніки змінюється відповідно до конкретно взятого споживача. Сьогодні моделі з фронтальним завантаженням вважаються більш місткими. Це справді так, але різниця не така істотна.

Запам'ятайте, що експлуатаційний ресурс більше залежить не від типу завантаження, і особливостей кріплення барабана, а від якості збирання. Пристрій німецького виробництва пропрацює набагато довше за китайський аналог, але й коштуватиме він більше. Не забувайте, що своєчасне обслуговування дозволить уникнути передчасних поломок.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію