Кавомашина не збиває молоко | Основні причини поломки капучинатора кофемашин та методи їх усунення - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Кавомашина не збиває молоко | Основні причини поломки капучинатора кофемашин та методи їх усунення - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Кавомашина не збиває молоко: причини та способи усунення несправностей

338
Кавомашина не збиває молоко: причини та способи усунення несправностей

Більшість власників кофемашин вважають, що якщо вони вже мають таку сучасну і недешеву техніку, вона повинна в повному обсязі виконувати всі закладені виробником функції. І якщо апарат перестав збивати пінку, доповнюючи кавовий напій ніжним ароматом, потрібно відразу звернутися до фахівців сервісцентру. Сучасні кавомашини є технічно складними приладами, тому ремонт капучинатора кавомашини, як будь-якого іншого вузла апарату, повинні виконувати професіонали. Наш сервісний центр спеціалізується на ремонті всіх типів побутової техніки, незалежно від призначення, ступеня складності, виробника та року випуску. При цьому всі роботи виконуються вдома у клієнтів. Ми гарантуємо, що майстер розпочне ремонт вашої кавоапарату не пізніше доби після спілкування з диспетчером. У цій невеликій статті ми розглянемо причини, чому капучинатор перестав збивати молоко, а також способи самостійного відновлення функціоналу вузла та всієї машини.

Кофемашина с капучинатором

Причини відсутності піни в кавомашині

Досить часто пінка збивається погано або відсутня зовсім через зовнішні фактори. Це властивості кави (сорт і свіжість зерен, спосіб помелу та обсмажування), а також показник жирності молока (він має бути в межах 2,5 – 3,5%) та його температура (нижче 4 градусів). Не підійде і сухе молоко – виключно пастеризоване.

Але якщо капучинатор не збиває молоко при використанні тих самих компонентів, що й раніше, зверніть увагу на наявність пари. Якщо ви переконалися, що машина виробляє пару, можливо вдасться обійтися і без дорогого ремонту, уважно оглянувши деякі зовнішні вузли апарату.

  1. Переконайтеся, що насадка капучинатора чиста, а в отворі, через який подається пара, відсутні засмічення. Для прочистки найзручніше використовувати звичайну зубочистку. Щоб унеможливити виникнення різних забруднень і мікробів, після кожного приготування пінки насадку потрібно промивати.
  2. Уважно огляньте місце з'єднання контейнера молока з механізмами апарату. Якщо воно не щільне, молоко не "засмоктуватиметься" і пінки не буде.
  3. Іноді причиною слабкої подачі пари є накип. Щоб позбутися її, достатньо промити систему спеціальним "фабричним" засобом або розчином звичайної лимонної кухонної кислоти.

Також на якість пінки впливають і навички користувача: в одних при тих же компонентах вона виходить ароматною, в інших - не виходить зовсім.

Але в деяких випадках, якщо капучинатор перестав збивати молоко, слід звернути увагу на технічні особливості кавоавтомата. На правильність процесу приготування впливають:

  • температурні параметри води (для якісного заварювання значення температури має бути в межах від 60 до 95 градусів);
  • величина тиску, під яким вода проходить крізь шар кавового порошку. Якщо воно недостатнє – “пінка” не створюватиметься;
  • щільність запресовування кавового порошку;
  • гострота ножів жорнів кавомолки (впливає на фракцію та якість помелу);
  • особливості та форма кавоводу;
  • температура корпусу ріжка.

Порушення будь-якого з вищезгаданих параметрів завжди призводить до не тільки погіршення якості самого напою, але і наявність “піни”.

 

Як усунути проблему самостійно

Розглянемо найбільш характерні поломки, що впливають на утворення ароматної "пінки" і як відновити капучинатор своїми руками, щоб насолоджуватися смачним напоєм знову. Для зручності інформацію ми звели до однієї таблиці.

Зовнішні ознаки

Можлива причина

Що робити

Погано збивається молоко

Стінки системи покрилися накипом або забилося отвір подачі пари.

Прочистити "сопло" зубочисткою. Промити систему засобом від накипу.

"Пінка" на готовому напої погано проявляється.

Змінилася фракція помелу. Можливо зносилися ножі кавомолки.

Перевірити роботу механізму подрібнення кави. За необхідності замінити ножі

Погіршився смак приготовленого напою. "Пінки" немає або вона "слабка"”

У системі знизився тиск води. Можливо вийшов з ладу помпа.

Викликати спеціаліста СЦ для діагностики та ремонту помпи.

"Пінне" покриття кави відсутнє.

Вийшов з ладу один із елементів пароблоку

Запросити майстра на ремонт пароблока.

Смак кави змінився. "Пінки" немає.

Зламався термодатчик, через що порушився температурний режим заварювання напою.

Замінити несправну деталь.

Враховуючи складність конструкції, розкривати корпус і намагатися усунути несправність всередині апарату не варто, так як це може призвести до пошкодження інших елементів конструкції і доведеться платити не тільки за заміну компонента, що зламався, але і за ремонт інших, які до вашого втручання працювали нормально.

Коментарі ()

    Зв'яжіться з нами !
    0,1148 s
    database
    132