Основні несправності пральної машини lg та способи їх усунення | Чому може зламатися пралка LG? - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Основні несправності пральної машини lg та способи їх усунення | Чому може зламатися пралка LG? - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Основні несправності пральної машини lg та способи їх усунення

Основні несправності пральної машини lg та способи їх усунення

Щоб полегшити життя користувачам та сервісним організаціям, компанія LG оснащує свої прання системою самодіагностики, яка контролює стан вузлів агрегату та при збоях чи поломках перериває процес прання та виводить на табло відповідні повідомлення – так звані коди помилок. Завдяки цьому можна відразу визначити причину зупинки прання, і за рахунок скорочення часу на пошук несправності прискорити ремонт пральних машин LG.

Коди помилок разом із зовнішніми ознаками поломки дозволяють безпомилково визначити несправний вузол прання.

Коды ошибок стиральных машин LG

Якщо ви викликаєте майстра додому, інформація з дисплея буде дуже корисною, оскільки фахівець зможе взяти необхідні запчастини.

Якщо пральна машина зупинилася, а на табло з'явився один із кодів помилок, спробуйте перезавантажити пральну машинку, знеструмивши її на кілька хвилин. Можливо через перепади напруги "підвис" процесор. Якщо помилка повторюється, необхідно звернутися до сервісного центру або спробувати усунути несправність самостійно.

 

 

Код помилки

Причина несправності

Несправний вузол та рекомендації щодо усунення поломки

OE

Не працює слив

Перевірити на предмет засмічення зливний тракт прання (дренажний фільтр, зливний шланг, вихід у зовнішню каналізацію) та усунути їх. Можливо заклинила крильчатка або вийшов з ладу зливний насос. Іноді причиною помилки стає пресостат (датчик рівня води у баку). Рідше винуватцем помилки є керуючий модуль. Замініть несправну деталь.

UE

Дисбаланс навантаження барабана на вісь

Зазвичай зупинка відбувається за віджиму. Переконайтеся, що пральна машина не перевантажена або в барабані всього кілька речей. Можливо, машинка встановлена не за рівнем. Іноді помилка виводиться при несправності таходатчика або при суттєвому руйнуванні підшипників барабана. Часто цей код з'являється на табло під час розтягування приводного ременя.

DE

Помилка закриття дверцят

Переконайтеся, що ніщо не перешкоджає зачиненню дверей, а язичок замку вільно проходить в отвір замка. Іноді причиною є петлі, що зносилося. У деяких моделях винуватцем помилки є зламана ручка дверцят. Часто дверцята "не засуваються" через виходу з ладу вузла блокування люка.

LE

Помилка блокування електродвигуна

Перевірте щільно закриті дверцята люка і чи не перевантажений барабан. Іноді барабан блокує сторонній предмет, який потрапив із барабана в бак. Часто барабан не обертається через низьку напругу в мережі. Несправний тахогенератор чи електродвигун. Іноді причина у керуючому блоці.

AE

Помилка автоматичного вимкнення

Часто причиною помилки стає збій або несправність у модулі, що управляє. Також можлива поява води в піддоні (у машинок з "Аквастопом") з манжети, одного з внутрішніх патрубків або шланга. Іноді вода в піддон надходить з бака, що лопнув, або система контролю води несправна.

CE

Перевантаження електромотора

Переконайтеся, що вага завантаженої білизни не перевищує рекомендовану. Несправність двигуна чи його ланцюгів. Також може вийти з ладу таходатник. Іноді причиною перевантаження мотора стає підшипник, що зносився. Не виключена поломка модуля, що управляє.

FE

Переповнення, в пральній машині занадто багато води

Злийте воду і переконайтеся, що в баку не дуже багато піни. Можливо вийшов з ладу впускний клапан. Іноді сигнал про перевищення рівня води з'являється через трубку пресостата (датчика рівня води), що забилася. Іноді помилка з'являється через проблеми з внутрішньою проводкою або при поломці модуля, що управляє.

IE

Не надходить вода в пральну машину

Перевірте наявність води у водопроводі та її тиск. Огляньте наливний шланг щодо перегинів. Очистіть сітчастий фільтр на вході до пральні.

Можливо вийшов з ладу впускний клапан або датчик рівня води. Іноді команда на відкриття наливного клапана не надходить з модуля, що управляє (найчастіше перегорає симистор, реле або окислюються доріжки друкованої плати).

PE

Помилка пресостату

Несправний пресостат (датчик рівня води), що веде до нього проводка або модуль керування.

PF

Збій електроживлення на платі управління

Перевірте шнур живлення, електровилку та розетку на відсутність пошкоджень. Переконайтеся, що напруга мережі відповідає нормі. Можливо пошкоджено проводку всередині пральні або фільтр перешкод.

tE 

Несправності в ланцюзі нагрівання води

Переконайтеся в цілісності проводів від модуля, що управляє, до ТЕНу. Перевірте справність нагрівального елемента та термодатчика. Можливо вийшов з ладу керуючий модуль.

SE

Відсутнє обертання валу барабана

Найчастіше джерелом помилки стає несправність електродвигуна чи датчика Холла (визначає частоту обертання ротора двигуна). Також винуватцем поломки іноді є несправне внутрішнє проведення.

CL

Активовано функцію блокування кнопок від дітей (не є помилкою!)

Цей код повідомляє про активований захист від дітей. Щоб вимкнути функцію, необхідно натиснути одночасно дві кнопки, зазначені в описі (відрізняються в різних моделях).

tcL

Активовано функцію очищення барабана (не є помилкою!)

Повідомлення про необхідність чищення барабана. (включається через кожні 30 циклів прання). Активуйте цей режим, натиснувши кнопки, вказані в посібнику. Скинути повідомлення можна вимкнувши пральну машинку з мережі на кілька хвилин.У пральнях без дисплея сервісні повідомлення про поломки виводяться на панель управління комбінацією світлодіодів-індикаторів, що світяться і миготять.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію