Топ-9 найчастіших поломок пральної машини. Причини та способи усунення помилок на пральній машині - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Топ-9 найчастіших поломок пральної машини. Причини та способи усунення помилок на пральній машині - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Топ-9 найчастіших поломок пральної машини

Топ-9 найчастіших поломок пральної машини

Пральна машина, прилад, який поневолив домогосподарства всього світу ще з початку 20-го століття. Влаштування пральної машини постійно вдосконалювалося. Після появи світ автоматичне прання з функцією віджиму в 50-х роках минулого століття, винахід назавжди позбавив господарок від тлінного процесу прання брудної білизни.

Ремонт пральної машини своїми руками спочатку був повсюдним, тому що не існувало поняття побутового сервісу. Втім, багато хто займається і намагається вникнути в тонкощі цього процесу і до цього дня. Особливо це можна спостерігати на просторах пострадянського простору. У цьому немає нічого соромного, адже навіть у країнах так званого “золотого мільярда” ремонт побутової техніки в домашніх умовах звичайна справа. Про це свідчать тисячі сайтів подібної тематики в англомовному сегменті Інтернету. Щоправда, потрібно бути до кінця об'єктивним, там рідко зустрічається саме самостійний ремонт пральної машини. Існує велика кількість сервісів, що досить оперативно працюють.

Розглянемо пристрій пральної машини та найчастіші поломки пральних машин для полегшення ремонту техніками-аматорами.

Найчастіші поломки пральних машин

Описані нижче поломки пральних машинок, це скарги споживачів, що найчастіше зустрічаються, на сучасну пральну техніку. Розташовані вони у відсотковому співвідношенні від найчастіших поломок, до найменш.

Стиральная машина не сливает воду

1. Пральна машина не зливає воду – 18%

Проблема, пов'язана зі зливом води, це можна сказати бич для власників. Найчастіше щось подібне відбувається у зв'язку із засміченням випускного фільтра. Найпростіше вирішувала проблема. Все, що необхідно зробити, це акуратно викрутити фільтр зливу на панелі внизу пральної машини. Будьте готові, вся вода, яка знаходиться в пральній машині, хлине з викрученого вузла.

Наступною причиною не злитої води може бути зливна помпа. Розташований цей вузол відразу за зливним і найчастіше лопаті насоса добре видно. Доступ до помпи можливий знизу пральної машини та її заміна загалом не складна. Третя причина води, що не зливається, це електроніка, так званий модуль управління. Не рекомендуємо обивателю вплутуватися в ремонт модуля пральної машини, як силового так і індикації. Це загрожує його повною заміною.

 

2. Пральна машина не гріє воду – 14%

Стиральная машина не греет водуНаступна менш популярна поломка - не гріє воду. У більш ніж 80% випадків це наслідок непрацюючого водонагрівального елемента – ТЕНу. Поломка дуже поширена, якість водопровідної води згубно впливає не тільки на наш стравохід, але і на "залізо", в якому вона використовується. Дістатись до Тена завдання не з легких. Точніше дістатися до нього якраз не складно, а ось з демонтажем можуть виникнути складності. Необхідно демонтувати задню кришку пральної машини та у просторі між баком та барабаном розташований водонагрівач.

 

Перевірити його працездатність можна тестером або побутовим способом – контрольною лампою, яку можна виготовити самостійно. Ідентифікувати водонагрівач можна двома проводами, що підходять до нього. Набагато складніше його демонтувати, що потрібно робити дуже акуратно, щоб не пошкодити посадкове місце в барабані.

Зазвичай у самому ТЕН розташований датчик нагрівання води. Він є наступною причиною відсутності нагріву води, найчастіше змінюється разом із теном у зборі.

3. Пральна машина сильно шумить при віджиму – 13%

Будемо відвертими, сучасні пральні машини не відрізняються великою надійністю. Ринок диктує свої умови і для того, щоб техніку купували вона повинна бути відносно недорогою та середньо зносостійкою. Більше того, багато бюджетних моделей пральних машин виготовляються з нерозбірним вузлом прання. Це більше схиляє клієнта до покупки. Адже шум при віджиманні найімовірніше пов'язаний зі зносом підшипникового вузла і щоб до нього підібрати необхідно розібрати цей нерозбірний бак.

Існують технології, що дозволяють підшипники у пральній машині навіть із нерозбірним баком. Непроста робота, яка потребує певних навичок та досвіду.

Для того, щоб зрозуміти який саме у вас бак, розбірної або нерозбірної, необхідно зняти верхню кришку пральної машини і по "шву" на баку подивитися, чи тримається він на болтах, шурупах або їх там немає. Якщо ні, то не пощастило – ремонт буде непростим і якщо не своїми руками, то дорогим. Ми не рекомендуємо займатися розбиранням і паянням нерозбірного вузла, якщо не було відповідного досвіду. У випадку, якщо припуститеся помилки, виконавши такий ремонт, пральна машина може отримати ще більші пошкодження внаслідок попадання води на проводку або електродвигун.

4. Пральна машина підтікає-12%

Дуже поширена і напевно найнеприємніша для майстра проблема. Циркуляція води відбувається практично через кожен вузол пральної машини, перше, що необхідно перевірити на герметичність, це кювета (порошкоприймач). Він легко вилучається зі свого штатного місця. Якщо з ним усе гаразд, знімаємо верхню кришку і відстежуємо проходження води в запущеному циклі прання, від кювети до бака, від бака до зливного шлангу.

5. Пральна машина не набирає води – 9%

Стиральная машина не набирает водуНайчастіше ви не повірите, але проблема вирішується простим відкриттям пускового крана води на пральну машину. Причини чому він закритий найбанальніші. Від закриття вінного дитиною, собакою до перекриття її сантехніками. Також необхідно перевірити наявність води у водопроводі.

Далі на що варто звернути увагу на клапан пуску води в пральну машину. Розташовані вони відразу під верхньою кришкою, шланг, що подає воду, вкручується прямо в них. Їхня заміна не надто трудомісткий процес. За певних навичок упоратися можна досить швидко.

Машина може "мовчати" при натисканні кнопки старту прання в тому числі і через модуля управління, що вийшов з ладу.

Ремонт модуля управління пральної машини своїми руками вкрай не рекомендований бо загрожує серйозними наслідками. У такому разі рекомендуємо звернутися до спеціалістів-електронників. Вони мають все необхідне програмне забезпечення та стенди для відновлення та перевірки працездатності електроніки.

6. Пральна машина не включається – 9%

Перепади в мережі живлення є однією з причин короткого замикання. При цьому виходить з ладу силовий блок модуля керування. Навіть якщо машинка просто була включена в мережу, але в цей час цикл прання не був активним, ви не застраховані від поломки. Спеціальний відсікач на вході ланцюга живлення машини допоможе уникнути проблем.

Пральна машина може не включатися навіть через мережевий фільтр. Він розташований під верхньою кришкою відразу після входу мережевого шнура.

7. Пральна машина вибиває пробки – 8%

При включенні або, що частіше, у процесі прання вибиває ПЗВ. Причин кілька, основний з яких є "ТЕН, що б'є на корпус". Деякі машини при включенні виробляють так званий "self-test" – подають напругу на всі вузли. Після цього пралка сигналізує про помилку або вибиває ПЗВ у процесі.

Коротке замикання може створювати: мотор, зливна помпа, модуль - все те, на що подається електричний струм у процесі прання.

Перевірити, що саме створює коротке замикання, можна мультиметром - тестером. Виставляєте режим "МегаОм", прикладаємо один наконечник дроту до клеми вузла, а другий до клеми заземлення або корпусу пральної машини. Якщо є хоч якийсь опір, то вузол несправний.

ремонт модуля стиральной машины

8. Пральна машина вібрує у процесі прання-6%

Є кілька причин, чому пральна машинка може вібрувати при пранні. Якщо машині вже кілька років, то перше на що варто звернути увагу на це амортизатори. Зазвичай їх два, розташовані під баком, прикручені до корпусу. Бувають пральні машини з трьома і навіть чотирма амортизаторами.

Після демонтажу амортизаторів, пробуйте їх на опір (чим вище завантаження пральної машини (кілограми), тим сильніше опір). Якщо вузол дуже кволий, то проблема в ньому. Зазвичай здійснюється заміна всіх амортизаторів у комплекті.

Вібрація може бути створена, викрученим і зійшов з штатного місця противагами. Знявши верхню кришку і "похитавши" кам'яні противаги ви зрозумієте, прикручені вони до бака чи ні.

Третя можлива причина – обрив однієї із пружинок, яка кріпить бак із барабаном до корпусу пральної машини. Вони легко виявляються під верхньою кришкою пральної машинки.

9. Інші проблеми-11%

Основні поломки, за якими власники пральних машин звертаються до майстрів з пральних машин м перерахували у перших 8 пунктах. Є багато дрібних поломок, які створюють серйозні проблеми у використанні виробу. Наприклад, виламали фільтр зливу при спробі його викрутити. Загалом це не впливає на процес прання, доки не буде засмічений сам фільтр. У такому разі його доведеться викручувати у будь-якому випадку.

Часто люка манжета злітає з посадкового місця, встановити її проблематично без певних навичок. Патрубки, що злетіли, порваний шланг зливу та інші дрібні несправності легко усуваються.

Як бачимо з описаного вище, пральна машина не такий простий прилад, як може здатися. Поломки трапляються. При цьому панікувати і одразу бігти в магазин за новим виробом не варто, адже багато несправностей пральної машини можна усунути своїми руками. Якщо самостійно зробити це не вдається, викликайте фахівців. Багато сервісів з ремонту побутової техніки готові прибути до вас негайно.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію