Time work
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Map icon
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як правильно підключити пральну машину самостійно

Як правильно підключити пральну машину самостійно

Відомо, що від правильності первісного підключення прання до комунікацій залежить не тільки якість прання, а й термін служби. І будь-яка помилка при встановленні з часом обов'язково виливається в дорогий ремонт пральних машин. Тому, розглядаючи різні варіанти як під'єднати пральну машину, обов'язково вивчіть рекомендації виробника. Вони детально викладені в описі пристрою та обов'язково дотримуйтесь їх, якщо виконуєте підключення пральної машини самостійно.

Про те, де встановити і як під'єднати пральну машинку, потрібно замислюватися ще перед покупкою машини. Адже місце установки залежить не тільки від бажань користувача, а й від габаритів машини, розмірів дверного отвору та наявності комунікацій поблизу вибраного місця. Тому правильніше буде зробити все приготування ще до покупки прання. Для цього слід визначити, що потрібно для підключення пральної машини, після чого:

  • підготувати для встановлення машини рівний майданчик на підлозі;
  • підвести воду та змонтувати окремий кран (при необхідності доповнити фільтром);
  • підвести каналізаційну трубу;
  • підготувати електророзетку із заземлюючим контактом. Переконатись, що перетину дроту достатньо для нормальної роботи прання (зазвичай потужність пральної машини не перевищує 3 кВт). По можливості прокласти до машини окремий промінь;
  • переконатися, що розміри дверних прорізів дозволяють пронести пральну машину до місця встановлення.

Підключення пральної машини виконується поетапно і якщо всі пункти попереднього списку виконані ґрунтовно, сам процес не займає багато часу. Але якщо всі підготовчі роботи доведеться робити "на льоту", буде дуже складно підключити правильно і можливі помилки, які в майбутньому можуть призвести до поломки обладнання.

Ошибки при подключении стиральной машины

Як правильно під'єднати пральну машину самостійно

Насамперед необхідно акуратно розпакувати машинку, дістати з упаковки приладдя та документацію та вивчити вимоги виробника до встановлення. Перед тим як підключати пральну машину, необхідно викрутити транспортні гвинти, що фіксують барабан у нерухомому стані, а потім, встановивши пральну машинку на місце, вирівняти її за рівнем, загвинчуючи та відвертаючи ніжки. Після закінчення процедури зафіксуйте положення кожної ніжки контргайкою.

Підключення пральної машини до води зазвичай не викликає труднощів. Під'єднати наливний шланг спочатку до пральної машини (патрубок наливного клапана знаходиться позаду машини), потім до крана водопроводу. Надійно зафіксуйте різьблення по обидва боки. Необхідно враховувати, що вода надходить під тиском і нещільне з'єднання викличе текти. Якщо немає можливості виділити для прання окремий кран, для приєднання агрегату до водопроводу можна використовувати змішувач, але такий спосіб не завжди зручний.

Для підключення прання до каналізації достатньо вставити кінець зливного шланга в каналізаційну трубу, зафіксувавши шланг у верхній частині машини на рівні вище бака у вигляді коліна. Якщо окремого патрубка каналізації ви підготувати не змогли, є альтернативний варіант як під'єднати пральну машинку до каналізації – вивести шланг у раковину чи ванну.

Підключення пральної машини до електромережі виконується шляхом підключення вилки шнура до електророзетки. Наявність заземлюючого контакту є обов'язковою. У разі відсутності надійного заземлення встановіть ПЗВ (пристрій захисного відключення).

Найпоширеніші помилки при підключенні пральної машини до комунікацій

Незважаючи на досить докладний опис процесу встановлення пральної машини в посібнику користувача та величезну кількість матеріалів з цього питання в Мережі, багато хто примудряється під'єднати агрегат до комунікацій неправильно, що може призвести до поломки машини та дорогого ремонту. Ми зібрали найбільш поширені помилки в таблицю і сподіваємося, що це допоможе уникнути їхнього повторення.

Неправильне рішення

Можливі наслідки

Рекомендації щодо усунення

Вмикання прання без зняття транспортних болтів

Пошкодження барабана та інших вузлів машини

Викрутити кріплення відразу після установки машини на місце.

Неправильно під'єднати зливний шланг. Верхня точка коліна зливного шланга розташована нижче рівня бака.

Машина не може наповнити бак і постійно набирає воду, так як вся вода, що надходить в бак, йде через систему зливу в каналізацію.

Розташувати коліно вище за рівень бака і закріпити його в такому положенні. Якщо зливного шланга недостатньо, використовуйте подовжувач (не рекомендується) або прокладіть каналізацію ближче до машини. Якщо можливо, змініть місце встановлення прання.

Неправильно вбудована машина в меблі. Недостатня величина зазорів між корпусом машини та стінками меблів.

При роботі через високу швидкість обертання барабана пральна машина постійно вібрує. Для захисту елементів машини бак закріплений до корпусу пружинами, а також передбачені амортизатори та важкі противаги, що згладжують вібрацію. Якщо пральна машина щільно вставлена в меблі, залишки вібрації передаються на стінки меблів і корпус машини не може рухатися в такт із захисними елементами, згладжуючи поштовхи. Через це можливі пошкодження не тільки елементів меблів, а й вузлів машини.

Звільнити машинку з "ув'язнення", зробивши нішу для її встановлення більш просторою.

Установка пральної машини на постамент або іншу височину

Через постійну вібрацію машина може впасти з постаменту та отримати серйозні пошкодження.

Встановити машинку на рівну підлогу згідно з рекомендаціями виробника.

Неправильне підключення до електромережі. Відсутність заземлення. Недостатній переріз проводки. Увімкнення через подовжувач або “трійник”. Велика кількість енергомісткий споживачів на одному промені з машиною.

Оскільки в більшості випадків прання встановлюється на кухні або у ванній, через підвищену вологість можливе ураження електрострумом. При великому навантаженні на електропроводку та поганий контакт у подовжувачі не виключено загоряння електропроводки.

Якщо немає можливості під'єднати машинку через розетку із заземлюючим контактом, використовуйте ПЗВ, яке відключає машину при появі на заземлюючому дроті невеликого струму. Прокладіть до пральні окрему проводку достатнього перерізу, підключену безпосередньо до захисного автомата на ввідному електрощитку.

Підключення до водопроводу безпосередньо, без окремого крана

Постійний тиск води на наливний клапан може призвести до скорочення його терміну служби. У разі поломки прання доведеться відключати воду у всьому будинку або весь стояк.

Встановіть окремий кран для підключення шланга прання. А при необхідності – разом із фільтром.

Машину не виставлено за рівнем.

Через вібрації під час прання пралка "стрибатиме" по кімнаті. З часом ослабнуть кріплення внутрішніх вузлів, що призведе до передчасного ремонту.

Виставте машину за рівнем та зафіксуйте ніжки контргайкою у правильному положенні.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію