Чому булькає холодильник | СЦ 'На Дому' - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Чому булькає холодильник | СЦ 'На Дому' - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Чому булькає холодильник: що робити?

Чому булькає холодильник: що робити?

Коли холодильник раптом булькає, чи це вказує на технічну проблему? На щастя, булькання здебільшого не свідчить про технічну проблему і причини цього зламання часто нешкідливі. Але, всупереч цьому, вам все одно слід визначити причину шуму, щоб унеможливити технічні проблеми.

Причини звуків, що булькають

Всупереч дивним звукам, які може видавати ваш холодильник, він швидше за все справний. Більшість причин, через які холодильник булькає, є частиною його нормального функціонування. Однак деякі з таких можливих причин вимагають вашої уваги, щоб уникнути серйозніших проблем.

6 причин, чому ваш холодильник булькає

1. Нормальний робочий шум

У більшості випадків холодильник булькає, тому що це його нормальний робочий шум. Цей звук викликаний постійним переходом холодоагенту з газоподібного стану рідина в контурі в процесі охолодження. Коли холодоагент розширюється у випарнику, температура кипіння холодоагенту різко падає, що може призвести до булькання під час випаровування. В кінці циклу можуть виникати звуки, що булькають, коли компресор стискає газ назад в рідину і проштовхує його через вузькі трубки конденсатора.

Так що якщо ви чуєте булькання тільки під час процесу охолодження або через кілька хвилин після нього (оскільки холодоагент все ще рухається), немає причин для занепокоєння і не вживати ніяких заходів. Поки ваш холодильник працює нормально та охолоджує, ці шуми є частиною нормальної роботи приладу. Але якщо, крім булькання, виникають інші шуми, такі як бавовни або тріск, за ними цілком можуть бути й інші причини.

2. Злив конденсату

Якщо ваш холодильник видає звуки, коли ви відкриваєтеПеріод відпочинку не дотримується холодилника або закриваєте дверцята холодильника, це швидше за все пов'язане з отвором для зливу конденсату. Кожен холодильник має дренажний отвір у самій нижній точці внутрішньої задньої стінки, з якого конденсат, що утворюється всередині, може стікати назовні. Вода капає через зливний шланг на невеликий піддон над конденсатором, де швидко випаровується через високу температуру навколишнього середовища.

З метою створення бар'єра зливальний шланг часто вигинають – за аналогією з сифоном – а це означає, що в ньому завжди є невелика кількість конденсату. Щоразу, коли ви відкриваєте або закриваєте дверцята холодильника, ви створюєте всередині невеликий тиск. Різниця тисків виштовхує або всмоктує деяку кількість води зі зливного шланга, що створює шум, що булькає. Це джерело шуму, що булькає, також абсолютно нешкідливий і абсолютно нормальний. А все-таки (все ж таки), ви повинні регулярно чистити зливний отвір, щоб уникнути засмічення.

3. Функція No Frost

Якщо холодильник ноу Фрост булькає під час розморожування, перше, що потрібно зробити, це увімкнути у пристрої функцію No Frost. При цій функції холодні трубки випарника знаходяться не в стінках пристрою, а окремому місці в холодильнику. Це запобігає утворенню льоду в морозильній та холодильній камерах, оскільки волога завжди конденсується в найхолодніших місцях, які в цьому випадку не знаходяться усередині приладу.

В результаті лід утворюється прямо на холодних ребрах випарника, які регулярно та автоматично відключаються та нагріваються нагрівальним елементом, тим самим розморожуючи. Під час цього процесу розморожування крига тане, і вода, що утворилася, капає в збірний контейнер, де випаровується. Цілком можливо, що буде чути булькання.

Оскільки це абсолютно нормальна функція пристрою, жодних дій від вас не потрібно. Найкраще, що ви можете зробити, це спробувати зменшити утворення льоду, зменшивши вологість.

4. Період відпочинку не дотримуєтьсяПроблема з холодоагентом холодилника

Якщо ваш холодильник булькає після того, як ви вперше приєднати його, це може бути спричинене періодом простою. Оскільки новий холодильник піддавався транспортуванню і його більшою чи меншою мірою нахиляли та рухали вперед-назад, це могло трохи розхитувати холодоагент. В принципі, це не проблема, але ви повинні потім досить довго чекати, перш ніж увімкнути холодильник, щоб уникнути пошкодження.

Звичайно, те саме стосується не тільки нових пристроїв, але і при транспортуванні холодильника, що був у використанні. Тому, у будь-якому випадку, після того, як холодильник переміщали, рекомендується почекати трохи часу, перш ніж увімкнути його.

5. Проблема з холодоагентом

Якщо ви зіткнулися з тим, що холодильник булькає і не охолоджує, то, швидше за все, у вас проблеми з холодоагентом. Наприклад, надто мала кількість холодоагенту в контурі охолодження може призвести до шуму. В принципі, причин для цього всього дві: або в пристрій вже було залито мало холодоагенту при виготовленні - що рівносильно виробничій помилці. Або холодильний контур був пошкоджений під час транспортування або встановлення холодильника, що призвело до витоку холодоагенту. Занадто мало холодоагенту майже завжди призводить до несправності холодильника.

За наявності невеликих перебоїв охолодження спочатку перестане функціонувати належним чином, якщо втрата холодоагенту продовжиться, це призведе до виходу з ладу пристрою. У такому випадку необхідно звернутися до сервісної служби виробника або фахівця – проте пошкодження холодильного контуру часто призводить до повного виходу з ладу.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту холодильників, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію