Як правильно вибрати газову плиту з електричною духовкою: поради фахівців на що звернути увагу - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Як правильно вибрати газову плиту з електричною духовкою: поради фахівців на що звернути увагу - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як правильно вибрати газову плиту з електричною духовкою

Як правильно вибрати газову плиту з електричною духовкою

Незважаючи на появу кухонних плит, створених на базі нових технологічних рішень, газові плити залишаються затребуваними. Незважаючи на використання як джерело тепла такого небезпечного джерела енергії як природний газ, комплектація плит системами газ-контролю зробила їх безпечнішими та надійнішими. Ще одна особливість обладнання – підключення та ремонт газових плит повинні виконуватися тільки сертифікованими фахівцями. Але з огляду на високу надійність обладнання після правильного підключення залучення фахівців довго не буде потрібно. Але якщо ви запідозрили недобре, звертайтеся до нас у СЦ у будь-який день тижня, а через форму на сайті – цілодобово. Ми вирішимо будь-яку проблему безпосередньо вдома не пізніше, ніж через добу після звернення. Сьогодні виробники пропонують величезну кількість моделей газових та комбінованих плит. Кожна з них має свої особливості, про які буде розказано в цій невеликій статті.

Сравнение газовых плит

Як правильно вибрати газову плиту

Якщо ви плануєте придбання нової газової плити, перевагу слід віддати моделям із газ контролем та іншими системами захисту, які вбережуть вас та ваших сусідів від небезпек пов'язаних із використанням природного газу. При визначенні кількості конфорок у новій помічниці слід враховувати повітрообмін у приміщенні. Чим він вищий, тим кількість конфорок може бути більшою. Зазвичай, цей показник визначений проєкт газопостачання будинку. Нижче буде розглянуто інші важливі характеристики, які необхідно враховувати при покупці нової плити.

Розміри сучасних газових плит

Першим обмеженням у виборі моделі стануть розміри газової плити. Саме цей параметр визначає кількість конфорок, об'єм духової шафи та ряд додаткових можливостей. Висота більшості моделей газ пліт становить 85 см, а глибина 50 - 60 см. Щоб підлаштувати висоту техніки під рівень стільниці, плити забезпечують ніжками, що регулюються. А ось ширина газової плити може відрізнятися в широких межах: від 30 до 90 см. У найширших кількостей конфорок може досягати шести. Однак найбільш поширеними вважаються плити з розміром варильної поверхні 50х50, 50х60 та 60х60 см (ширина/глибина).

Найкраща газова плита, як вибрати та що потрібно врахувати

Тепер, коли ви підібрали оптимальні габарити, що повністю відповідають розмірам кухні, можна перейти до інших критеріїв. Зазвичай корпус газових плит виготовляється з міцної жаростійкої сталі, а матеріал для робочої панелі може бути різним.

Матеріал робочої поверхні плити

Основні переваги

Важливі мінуси

Емальовані покриття

  • Різноманітність колірної гами, що дає змогу вписати плиту в будь-який інтер'єр кухні;
  • досить висока міцність покриття та
  • порівняно легкий догляд; Після очищення не залишається розлучень;
  • доступна ціна.


  • При очищенні абразивами або жорсткою губкою можуть з'являтися подряпини та мікротріщини, які згодом призводять до поширення корозії;
  • досить важко відмиваються від залишків їжі, що потрапила на поверхню;
  • низька стійкість до механічних впливів

.

Поверхні із шліфованої або полірованої нержавіючої сталі;

  • Висока зносостійкість та міцність;
  • стильний зовнішній вигляд;
  • тривалий термін служби.
  • Після чищення видно розлучення та відбитки рук;
  • складно піддаються очищенню;
  • вищу ціну (проти емальованих).

Панелі з алюмінієвих сплавів

  • Стильний зовнішній вигляд;
  • стійкість до механічних впливів
  • як і всі металеві поверхні, часто виникають складності при чищенні;
  • вищий цінник.

Склокерамічні та поверхні із загартованого скла

  • Можливість приготування їжі у посуді з різною формою дна;
  • оригінальний зовнішній вигляд;
  • стійкість до механічних та термічних впливів.
  • Порівняльна крихкість (при падінні важких речей);
  • вимагає ретельного догляду (на поверхні занадто помітні сліди пальців та розлучення, а також залишки жиру).

Розглядаючи варіанти, яку газову плиту вибрати, зверніть увагу на решітки. У дорожчих моделях вони виготовлені із чавуну. Такі грати набагато важчі і відрізняються матовим відтінком. Якщо з ними поводитися акуратно (чавун є порівняно тендітним матеріалом) вони здатні служити практично вічно. Дешевші варіанти решіток виготовляють із сталі. Вони покриваються спеціальною жаростійкою емаллю, яка, незважаючи на свої характеристики, з часом обгоряє та розтріскується. Після цього грати починає втрачати свої первісні властивості та деформується. Встановлювати місткості на такі ґрати ставати незручним і, часто, небезпечним.

Как правильно выбрать плиту

Також важливою характеристикою газпліти є кількість конфорок. Якщо ви не готуєте багато, підійдуть і моделі з декількома конфорками. Але якщо доводиться одночасно готувати кілька різних страв, вибирайте моделі з великою кількістю пальників. При цьому необхідно враховувати і розміри посуду. Сучасні плити мають варильні поверхні з конфорками різних розмірів (зазвичай це одна потужна, дві середні тепловіддачі та одна малопотужна). Існують моделі з багатоконтурними пальниками, що мають кілька кілець полум'я.

Як вибрати гідну газову плиту з гарною духовкою

Продуктові лінійки практично всіх виробників включають моделі, як традиційні моделі з газовими духовими шафами, так і з електродуховками. Газові модифікації духових печей мають кілька режимів нагрівання та часто доповнюються функцією примусової циркуляції повітря.

Електропечі, що встановлюються в комбінованих моделях газових плит, також часто постачаються вентилятором, що рівномірно розподіляє гаряче повітря по всьому об'єму духовки. У таких моделях використовується кілька типів нагрівання, включаючи нижній і верхній, а також задній і бічний. Включаючи той чи інший режим, можна оптимально підібрати умови для приготування будь-яких страв.

Перед тим, як вибрати газову плиту з електричною духовкою, переконайтеся, що підведена розетка витримає підвищене навантаження. Якщо необхідно – прокладіть три провідний окремий фідер від вступного щитка. При цьому наявність заземлювального дроту обов'язково. Необхідно заздалегідь вибрати модель з розрахунку, що ремонт газової плити або її електродуховки реально виконати майстрам у вашому регіоні.

Встроенная газовая плита

Яку плиту краще вибрати за обладнанням

Наявність додаткових функцій спрощує і робить комфортнішим процес приготування їжі. Більшість виробників пропонує моделі, оснащені такими додатковими можливостями:

  1. Електророзпалювання. Ця функція дозволяє запалювати конфорки без використання сірників або запалювання. Розпалювання відбувається під час натискання рукоятки пуску газу або спеціальною кнопкою.
  2. Система газконторолю. Автоматично відключає подачу газу у разі загасання вогню.
  3. Таймер. Подає сигнал або автоматично вимикає плиту після встановленого часу.
  4. Гриль. Додаткова можливість духових шаф. Розташовується у верхній частині шафи і дозволяє вирівнювати прогрів на всіх рівнях.
  5. Увімкнувши лампу, можна візуально контролювати процес приготування страв у духовці.

При цьому, вирішуючи яку газову плиту вибрати, відгуки користувачів, які вже користуються цією моделлю, повинні мати велике значення.

ВАЖЛИВО: Якщо ваша техніка зламалася, до нас можна звернутися у разі поломки таких видів побутової техніки:

  • пральних машинок, сушильних та посудомийних машин;
  • холодильного обладнання (холодильників, морозильних камер);
  • кухонних плит, вбудовуваних варильних панелей та духових шаф;
  • кліматичної техніки (установка, чищення, обслуговування та заправка кондиціонерів);
  • інших пристроїв.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію