Чи можна розміщувати холодильник поруч із газовою плитою? | Поради та рекомендації читай у блозі «Ремонт На Дому» - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Чи можна розміщувати холодильник поруч із газовою плитою? | Поради та рекомендації читай у блозі «Ремонт На Дому» - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Чи можна розміщувати холодильник поруч із газовою плитою?

Чи можна розміщувати холодильник поруч із газовою плитою?

Зазвичай меблі та побутові прилади на кухні розміщують таким чином, щоб забезпечити максимально зручний доступ. Водночас вони не повинні зайняти багато квадратних метрів площі приміщення. Проте не будь-яке сусідство побутових приладів виробники вітають. Так плита поруч із холодильником вважається дуже невдалим варіантом розміщення. І слід врахувати, що це не тільки через естетичні міркування, але і з практичних. Якщо не робити жодних дій, незабаром напевно доведеться звертатися в сервіс-центр, в якому виконують ремонт холодильників.

При приготуванні їжі крапельки гарячого жиру розлітаються на всі боки і запобігти цьому неможливо. Це призводить до того, що стінки стають жовтими і відмити їх навіть найсучаснішими миючими хімічними засобами неможливо. Крім цього, існує небезпека перегріву корпусу холодильника, що не сприяє його правильній роботі.Можно ли размещать холодильник рядом с плитой

Чому не рекомендують встановлювати холодильник поруч із газовою плитою

Як відомо, тепло від продуктів, поміщених у холодильник, за допомогою холодагентам виводиться назовні, де через теплообмінник розсіюється по приміщенню. І зі збільшенням навколишньої температури, зростає навантаження на компресор, що перекачує рідину, що охолоджує, по системі відведення тепла холодильника.

Простір навколо плити постійно нагрівається, адже для приготування їжі потрібна підвищена температура. Природно, якщо встановити холодильник поруч із плитою, елементи корпусу та теплообмінник холодильника також нагріватимуться. Тепер, щоб охолодити продукти до необхідної температури, знадобиться активніша робота системи теплообміну і, відповідно, компресора. Крім додаткового шуму на кухні, це приведе:

  • до додаткової витрати електроенергії;
  • до підвищеного зношування контактів реле включення двигуна компресора;
  • до суттєвого скорочення терміну служби агрегату.

Крім цього обмежується доступ як до плити, так і до холодильника. Особливо це актуально, коли в процесі приготування їжі бере участь одночасно кілька людей.

Як правильно розміщувати меблі на кухні, щоб не виявилася газова плита поряд з холодильником.

Якщо ви стали щасливим власником нової квартири або будинку, облаштувати кухню на свій лад не складе труднощів, не заморочуючись питанням, чи можна ставити холодильник поруч із плитою. У сучасних спорудах площа кухні дозволяє встановити холодильник навіть біля протилежної стіни кімнати.

А ось у будинках чи квартирах старої будівлі, на кухню виділялося значно менше місця. І скомпонувати меблі так, щоб не стояла газова плита поруч із холодильником куди складніше. Іноді можна зрушити в одну зі сторін мийку, зробивши порівняно невеликий комплекс сантехнічних робіт, та забезпечити оптимальну відстань між холодильником та плитою. Багато хто навіть виносить холодильник у коридор або використовують для його встановлення нішу, що не використовується. Цей варіант вважається найбільш прийнятним, навіть незважаючи на деякі незручності.Как правильно установить холодильник

Ну а якщо не вдається забезпечити необхідну відстань між плитою та холодильником, можна зробити так, як описано нижче.

Як правильно встановити холодильник поруч із газовою плитою

Досить часто всі спроби знайти місце для установки холодильника далеко від варильної поверхні або духової шафи зазнають невдачі. І знову стає актуальним питання, чи можна ставити холодильник поруч із газовою плитою.

 

Виявляється, дійсно є кілька дуже непоганих варіантів паритетного сусідства цих двох побутових приладів:

  • забезпечити відстань між холодильником та плитою, рекомендовану виробником;

  • встановити теплоізоляцію між двома пристроями;
  • зробити теплоізоляційний екран, як елемент кухонної стіни.

Насамперед, щоб звести наслідки небезпечного сусідства до мінімуму необхідно спробувати збільшити відстань між плитою та холодильником, відсунувши всю стінку убік. Мінімальна відстань має бути не менше 15 см, але більшість виробників побутових холодильників рекомендують 25 см. Однак можливості такого способу дуже обмежені – заважають кухонні шафи, стандартні розміри яких не дозволяють виконувати необхідні маніпуляції. Можна виготовити деякі елементи стінки на замовлення і не відриватися на різні хитрощі, але це додаткові витрати.

Обмежити корпус холодильника від теплової дії плити допоможе теплоізоляція між плитою та холодильником. Підійдуть будь-які сучасні матеріали з низьким коефіцієнтом теплопередачі. Але необхідно враховувати і їхню пожежобезпеку, особливо якщо поруч стоїть газова плита. Приклеїти плиту теплоізоляційного матеріалу до стінки холодильника вигідніше на двосторонній скотч. Ще кращий захист можна забезпечити покривши теплоізолятор алюмінієвою фольгою. У такому випадку тепло відбиватиметься назад до плити, а теплоізоляція буде захищена від бризок і плям від їжі, що готується. Фольгу можна регулярно оновлювати, підтримуючи естетичний вигляд поверхні.

Вважається, що непоганим способом забезпечити надійну теплоізоляцію в кухнях, де встановлюється холодильник поруч із духовкою або плитою, стане облаштування додаткової перегородки з ламінованої ДСП або ОСБ панелі. При цьому захисну панель-перегородку з ламінованої ДСП можна вибрати під колір і дизайн кухонних меблів, а ОСБ облагородити самоклеючою плівкою "під колірну гаму кухні". Відмінним рішенням для цієї мети стане і перегородка із міцного скла.

Не забувайте, що холодильник повинен “дихати”: навколо стін корпусу та між секціями теплообмінника має завжди циркулювати повітря. Інакше стіни можуть покритися цвіллю, а корпус – іржею. Тепер, коли ви дізналися, чи можна ставити холодильник поруч із електричною плитою або з різною кухонною технікою, що виділяє тепло, ви правильно підберете оптимальний варіант розміщення кухонних меблів.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію