Як правильно виставити температуру у холодильнику? Інструкція та корисні поради читай у блозі «Ремонт На Дому» - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Як правильно виставити температуру у холодильнику? Інструкція та корисні поради читай у блозі «Ремонт На Дому» - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як правильно виставити температуру у холодильнику?

Як правильно виставити температуру у холодильнику?

Температура – ключовий параметр холодильного обладнання. Якщо правильно його налаштувати, то можна продовжити термін збереження продуктів. Вони залишатимуться свіжими протягом тривалого часу, не втрачаючи початкових смакових якостей. Виробники харчової продукції вказують на упаковках оптимальний температурний режим. Зараз докладно розповімо, як правильно відрегулювати температуру в різних зонах холодильника і не переймається тим, що потрібно викликати майстра з ремонту холодильника.

Як відрегулювати температуру в холодильнику для збереження свіжості продуктів

Стандарт основного відділення – +3-5 °С. Для морозильника нормою стане діапазон -18-24°С. Однокамерні моделі обладнані лише одним відсіком – холодильним або морозильним. Комбіновані холодильники функціональніші, оскільки камери розділені дверцятами. Відповідно, в них можна налаштувати незалежний мікроклімат.

Конструкція двокамерних холодильників від провідних виробників передбачає наявність окремих камер. Принцип охолодження можна виразити у вигляді наступного алгоритму:

1. Електронна плата передає сигнал компресору активації.

2. Мотор забезпечує тиск шляхом циркуляції холодоагенту між конденсатором та випарником.

3. Охолодження робочої речовини здійснюється саме у випарнику.

4. Сучасні холодильники підтримують технологію No Frost, тому циркуляцію холодного повітря забезпечують спеціальні вентилятори.

5. Коли система досягає потрібного температурного режиму, відбувається відключення компресора.

6. У випарнику запускається ТЕН, що сприяє відтаванню.

7. З ґрат пропадає льоду, волога виводиться в зливний відсік через дренажний отвір.

Цей цикл повторюється з певною періодичністю. Заглиблюватися в специфічні особливості різних технологій охолодження не будемо, а зосередимося на тому, як виставити температуру в холодильнику.

Регулюємо температуру у різних відсіках холодильника

Єдиного стандарту немає, можуть бути незначні відмінності залежно від особливостей конструкції пристрою. Велику роль відіграє відстань між основною зоною зберігання продуктів харчування та морозилкою. Тому розглянемо усереднені значення.

Відділення для збереження свіжості продуктів

Для цього відсіку необхідно встановити температуру 0/+1 °С. Розглянуте відділення найкраще підійде для зберігання рибних та м'ясних виробів. Слабке охолодження перешкоджає псуванню їжі, але при цьому зберігаються: смакові властивості, поживна цінність, свіжість і навіть зовнішній вигляд продуктів.

Налаштування температурного режиму важливе, але не варто нехтувати іншими правилами зберігання їжі. Попередньо продукт необхідно обвернути плівкою або покласти в спеціальний контейнер. Відсік свіжості призначений для зберігання:

  • м'ясних страв;
  • риби;
  • напівфабрикатів;
  • ковбасної продукції;
  • молочки;
  • петрушки, кропу та іншої зелені;
  • овочів;
  • фруктів.

Оптимальним показником для наступної зони буде +2-4 градуси. Це підходяще місце для зберігання м'ясних заготовок, які ви плануєте приготувати найближчим часом. У холодильниках Атлант тут є спеціальний лоток для яєць. З метою підтримки потрібної температури:

1. Щільно зачиняйте двері.

2. Не ставте гарячі страви.

3. Не перенасичуйте холодильник продуктами та посудом із готовою їжею.

Дотримання цих простих рекомендацій дозволить уникнути додаткових витрат на ремонт холодильників, який буде потрібний у разі поломки одного з апаратних модулів.

Середні полички

Оптимальна температура для цього відсіку – від +3 до +6 градусів. Середні полиці призначені для зберігання приготовлених страв: каш, соусів, супів тощо. Найчастіше полички виготовлені зі скла, пластику, металу.

Контейнери для фруктів та овочів

Розташовані вони у нижній частині конструкції агрегату. Тому робоча температура сягає +8 градусів. Запам'ятайте, що під час завантаження холодильника потрібно правильно розподіляти продукти по зонах, дотримуючись основ товарного сусідства. Непридатні умови зберігання стануть каталізатором передчасного псування їжі.

Дверні полиці

Це найтепліше відділення холодильника. Середній температурний діапазон – від +5 до +10 градусів. Регулярне відкриття дверцят стає причиною переходу з холодного середовища в тепле. Тому розміщувати продукти, що швидко псуються, наприклад, молоко або яйця, тут не варто. Оптимальний варіант – соуси, олії, приправи.

Морозилка

Регулятор температури у цьому відсіку встановлений найчастіше на рівні -18 градусів. Активація режиму Суперзаморозки призведе до того, що температура опуститься до -30 градусів. Такі умови підійдуть для миттєвого заморожування. У морозилці продукти зберігаються набагато довше. Однак це не означає, що вони мають лежати понад місяць. Згодом будь-яка їжа втрачає поживну цінність, смакові якості.

Температурний моніторинг дуже важливий. Своєчасне регулювання дозволяє підтримувати свіжість їжі. На панелі керування знаходиться спеціальний регулятор, призначений контролю температурного режиму.

Як настроїти температуру в холодильниках: Самсунг, Бош, Горіння, Індезит

Ідеальні параметри наведені в інструкції. Відповідно до цього значення необхідно налаштувати терморегулятор холодильника. Коротко пройдемося за найкращими параметрами для техніки провідних брендів:

Марка холодильника

Температура у холодильнику

Температура у морозилці

Indesit

+3-8°С

-18°С

Samsung

+3-7°С

-18-25°С

Bosch

+3-7°С

-18-25°С

LG

+3-7°С

-18-25°С

Liebherr

+8°С

и -25°С

Gorenji

+3-7°С

-18-25°С

Атлант

+3-7°С

-18-25°С

Підбирайте оптимальну температуру відповідно до того, яку продукцію ви зберігаєте. Наприклад, риба та м'яса люблять мінімальне охолодження в районі +1-2 градусів. Завжди беріть до уваги рекомендації виробника, які зафіксовані в інструкції. Звертайте увагу на кліматичний клас техніки. Бо він впливає на тривалість експлуатаційного терміну. Адже при неправильному підборі цього параметра, техніка може вийти з ладу швидше і вам доведеться розраховувати тільки, що ремонт холодильників в Києві недорого коштує

Чимало користувачів не розуміють, як регулювати температуру в холодильнику, адже цифри на панелі керування замінені спеціальними режимами. Потрібно просто прочитати їхнє розшифрування в супровідній документації. ECO – це середньостатистичне складання температур. Універсальний варіант, що підійде кожному. Програми Max і Min додаткового представлення не потребують. У деяких моделях використовується регулювання від 1 до 5, де одиниця є максимальним холодом.

Як налаштувати терморегулятор холодильника: корисні поради

Спочатку потрібно визначити, яку робочу температуру виставлено прямо зараз. Потреба таких змін виникає внаслідок таких причин:

  • можливо, холодильник використовується некоректно;
  • потрібна оцінка працездатності побутової техніки;
  • термін збереження їжі скоротився, їжа почала швидше псуватися;
  • змінився вміст, тому потрібно змінити режим.

Вимірювання робочої температури здійснюється за однаковим алгоритмом, незалежно від виробника:

1. Підготуйте звичайнісінький градусник.

2. Покладіть термометр на полицю.

3. Залиште його на 12 годин.

Якщо ви плануєте виміряти температуру всередині морозилки, тоді з'являється нова умова – термометр має бути повністю сухим. В іншому випадку градусник зіпсується. Якщо побоювання підтвердилися, і температура справді збилася або спочатку була налаштована неправильно, то не варто засмучуватися раніше. Проблему можна легко вирішити. У нашому сервісному центрі ми виконуємо ремонт холодильників у Києві без вихідних.

Якщо один із індикаторів починає блимати після завантаження продуктів, це свідчить про те, що техніка не досягла необхідної температури. Індикатор згасне приблизно через півгодини. Холодильники з механічною системою керування налаштовуються шляхом зміни положення регулятора. Просто поверніть її до потрібного значення.

Багато користувачів влітку опускають температуру через те, що на кухні стає спекотно. Однак це не найкраще рішення. Експлуатація пристрою на межі можливостей призводить до прискореного зношування двигуна-компресора. Через те, що ця комплектуюча працює без зупинки, її експлуатаційний термін скорочується. В результаті власник буде змушений незабаром замовити ремонт холодильника вдома для відновлення роботи його компресора.

Сучасні холодильники підтримують електронну систему керування. У таких пристроях температура змінюється натисканням кількох кнопок. Деякі моделі мають сенсорний екран. На дисплеї виведено усі основні показники роботи. Усі налаштування користувача передаються на термодатчик через системну плату.

Слідкуйте за температурним режимом холодильника. Це дозволить продовжити його експлуатаційний термін, а також запобігти передчасному псуванню продуктів харчування.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту холодильників, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію