Як встановити і підключити вбудовану духову шафу своїми руками | Як вибрати духовку та інструкції для підключення - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Як встановити і підключити вбудовану духову шафу своїми руками | Як вибрати духовку та інструкції для підключення - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як встановити і підключити вбудовану духову шафу своїми руками

Як встановити і підключити вбудовану духову шафу своїми руками

Завдяки зручності та максимально економному використанню вільного простору, техніка, що вбудовується, стає все більш популярною. Якщо раніше користувачі віддавали перевагу окремим побутовим приладам, то зараз все більше пристроїв "ховається" в шафи, тумби або ніші. При цьому, щоб техніка служила вірою і правдою протягом тривалого часу, необхідна правильна установка. Оптимальний варіант - звернутися до сервіс-центру, що виконує ремонт духовок, Київ хоч і багатий на подібні пропозиції, але не будь-яка майстерня зможе виконати всі рекомендації виробника. Ми спеціалізуємося на обслуговуванні техніки вдома та знаємо всі особливості оптимальної установки та від яких варіантів краще відразу відмовитись. У цій статті ми постараємося обмінятися досвідом і докладно розповісти про те, як виконується монтаж духової шафи та які існують варіанти розміщення.

Як правильно встановити духову шафу.

Основним фактором, який обмежує можливості вибору місця встановлення, є те, що духовка, що вбудовується, при роботі нагрівається до дуже високої температури. Через це потрібно забезпечити взаємоприйнятне сусідство з іншими кухонними приладами та сантехнічними пристроями. Серед основних вимог щодо розміщення можна виділити:

  • гарантувати значну віддаленість духовки від легкозаймистих та горючих предметів інтер'єру;
  • забезпечити сусідство тільки з меблями, здатними витримувати температуру як мінімум 50 °;
  • не розміщувати поруч із морозилкою або холодильником;
  • розташовувати далеко від джерел води;
  • електродуховки запитувати тільки через розетки із заземлюючим контактом та досить потужною проводкою.

Незалежно від типу (газові чи електричні) найчастіше духові шафи розміщують у певних місцях, переваги та недоліки яких ми помістили до таблиці.

Місце встановлення

Основні переваги

Мінуси розміщення

Встановлення духової шафи у тумбу під стільницю.

Облаштовується одна загальна зона для приготування їжі. Зростання господарки не впливає на зручність використання. Зберігається традиційний дизайн.

Завантаження/вивантаження товарів доводиться здійснювати в зігнутому положенні, що навряд чи підійде для людей з хворою спиною.

Встановлення духової шафи у пенал або високу тумбу.

Розташування дверцят духовки на рівні грудей забезпечує максимально комфортне використання приладу. Для приготування страв та очищення поверхонь не доводиться нагинатися.

Комфортність використання залежить від зростання господині. Зона приготування їжі виявляється рознесена просторово, що іноді не зручно. Необхідність додаткових кріплень.

Установка духовки в острівну зону кухні.

Зручний доступ та можливість зонування кухонного простору. Виникнення додаткової площі робочих поверхонь. Простіше обслуговування.

Неможливість реалізації у маленьких кухнях. Відносна складність підведення комунікацій (газу чи електрики).

Кутове розміщення

Можливість використання незадіяного місця у кутових конструкціях меблів. Можливість використання духовки для маскування помилок будівельників.

Більш складно забезпечувати вентиляційні проміжки та “температурне” сусідство. Необхідне прокладання додаткових комунікацій.

Установка духового шкафа

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Особливості газових та електродухових шаф

При виборі безвідмовного кухонного помічника сьогодні найчастіше зупиняють свій вибір на двох типах духових шаф: газовій або електричній. Перший радує око доступною ціною, простотою управління та відсутністю наявності потужної електропроводки. Також газові моделі можуть експлуатуватися і за відсутності електрики. Але в таких печах є кілька істотних недоліків - нерівномірність нагріву страв і небезпека витоку газу. Щоправда, в останніх моделях, завдяки системі газконторою ймовірність згасання полум'я та виток газу мінімізовані. З цієї ж причини самостійна установка вбудованої духової шафи на газ заборонена. Тому, якщо ви вибрали газову модифікацію – зверніться до нас до сервіс-центру. Наші фахівці мають усі необхідні допуски та досвід у вирішенні таких завдань.

Електричні духовки характеризуються швидше приготуванням страв з рівномірним нагріванням і можливістю більш точної установки температурних режимів. Існує величезна кількість версій з різним функціоналом і відповідно різняться за ціною та енергоспоживанням. Крім цього, електродуховку можна встановити і самостійно. Єдина вимога для електричних печей – наявність потужного фідера електропроводки із заземлюючим контактом. Бажано, щоб цей промінь був виведений на окремий запобіжник. При неможливості організувати три провідне підведення електромережі, для захисту можна встановити спеціальний пристрій, що відключає електрику при попаданні потенціалу на корпус, так зване ПЗВ.

Установка духовки

Як встановити духову шафу

При установці газових духовок всі підготовчі роботи з вмонтування в меблі та закріплення можна провести самостійно, але для підключення до газової магістралі потрібно звернутися до фахівців. Адже випадково порушена герметичність газопроводу може призвести до вибуху. Необхідно передбачити вільний доступ до трубопроводів газопостачання, щоб забезпечити у разі потреби аварійне відключення. Духовки підключаються до газорозподільних внутрішньобудинкових мереж обов'язково через запірний вентиль за допомогою жорсткого з'єднання (металева або мідна трубка) або гнучким сильфонним (іноді спеціальним гумовим) шлангом. Довжина гнучких з'єднань не повинна перевищувати двох метрів.

ВАЖЛИВО: При наявності двох патрубків для підключення газу (з обох боків) один з них повинен бути надійно заглушений.

Після завершення робіт необхідно переконатися в герметичності всіх з'єднань, використовуючи газоаналізатор чи мильний розчин.

Перед тим, як встановити духову шафу електричного типу, що вбудовується, духовку поміщають в меблеву нішу, виставляють за рівнем і закріплюють в такому положенні до стінок або інших кріпильних елементів. Попередньо прокладають окремий промінь проведення достатнього перерізу (залежить від потужності печі). При цьому обов'язково має бути заземлююча жила. На щитку проводку до духовки слід увімкнути через окремий запобіжник.

Якщо установка вбудованої духової шафи виконана правильно, проблем при її експлуатації зазвичай не виникає. Тому підключення цього обладнання краще довірити професіоналам.

ВАЖЛИВО: Якщо ваша техніка зламалася, до нас можна звернутися у разі поломки таких видів побутової техніки:

  • пральних машинок, сушильних та посудомийних машин;
  • холодильного обладнання (холодильників, морозильних камер);
  • кухонних плит, вбудовуваних варильних панелей та духових шаф;
  • кліматичної техніки (установка, чищення, обслуговування та заправка кондиціонерів);
  • інших пристроїв.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію