Як налаштувати кондиціонер на холодний потік повітря | Інструкція та поради як включити спліт-систему - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Як налаштувати кондиціонер на холодний потік повітря | Інструкція та поради як включити спліт-систему - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як налаштувати кондиціонер на холодний потік повітря

Як налаштувати кондиціонер на холодний потік повітря

Одним із найпопулярніших видів кліматичної техніки сьогодні вважаються кондиціонери. Клімат з кожним днем ​​стає все більш непередбачуваним і досягти комфорту в будинку або офісі без кондиціонера стає неможливим. Але навіть досвідчені користувачі, у яких кондиціонери встановлені кілька років, не завжди знають, як налаштувати свого домашнього улюбленця і користуються режимом, запрограмованим установниками. Але погода мінлива і щоб домогтися необхідного мікроклімату в приміщенні, досить часто потрібно вносити зміни в програмні установки. Крім цього, досить часто, через помилкові дії власників, обладнання може вийти з ладу. І навіть з огляду на те, що в столиці працює багато майстерень, знайти гідний сервіс-центр, який виконає професійне налаштування та ремонт кондиціонерів Ballu або приладів інших рідкісних моделей, навряд чи вдасться. Ми готові налаштувати спліт-систему під ваші уподобання і навчити цьому всіх членів сім'ї або працівників офісу. на роботи та замінені деталі надамо тривалу гарантію.

Включение кондиционера на охлаждение

Як налаштувати кондиціонер

Сучасні кліматичні спліт-системи здатні працювати у кількох режимах. Це:

  • охолодження та підтримання комфортної температури в приміщенні;
  • обігрів житла або офісу (використовується найчастіше у міжсезоння);
  • осушення приміщення;
  • вентиляція;
  • автоматичне визначення режиму залежно від виставленої температури.

Для активації необхідної функції користуються пультом дистанційного керування. Зазвичай стандартна дистанційка має щонайменше 5 кнопок:

  • включення та відключення живлення (on/off);
  • кнопка підвищення або зниження температури у приміщенні (“+” або “-” у деяких моделях вправо-вліво);
  • кнопка встановлення числа обертів вентилятора (fan speed);
  • клавіша зміни напрямку подачі повітря (зміни положення жалюзі). Зазвичай підписується абревіатурою "swing";
  • кнопка вибору активного режиму.

Більш просунуті моделі можуть мати інші елементи управління, відповідальні за розширений функціонал. Для того щоб кондиціонер чітко сприймав команди з ДУ-пульта, необхідно направити його передньою частиною у бік внутрішнього блоку спліт-системи. Якщо агрегат не реагує на команди, перевірте працездатність пульта та ІЧ-приймача кондиціонера.

Зовнішнє проявлення несправності

Можлива причина

Що можна зробити

Внутрішній блок не реагує на натискання клавіш пульта.

Сіла батарейка

Замініть батарейки. Навіть якщо не працює одна з них - міняйте обидві, тому що "стара" незабаром не тільки може також "сісти", а й "потекти", заливши електролітом контактні майданчики і навіть плату. Після цього ремонт такого пульта неможливий і доведеться шукати нового.

Після підключення кондиціонера до мережі кондиціонер не приймає команд з пульта. Батарейки справні.

Вийшов з ладу пульт.

Перевірте наявність світлових імпульсів на ІЧ-світлодіоді, розташованому в передній частині пульта. Для цього наведіть камеру смартфона на пульт та натисніть одну з кнопок. Якщо в камеру не видно миготіння – пульт не працює.

Включений кондиціонер не бачить команди з пульта. Батарейки справні. Пульт видає кодові сигнали керування.

Несправність в ІЧ-приймачі плати управління або несправність центрального контролера.

Перевірте працездатність приймальної частини кондиціонера, використовуючи для цього спеціальну програму на смартфоні (зазвичай вона називається ІЧ-пульт) або справно дистанційну від аналогічної моделі.

Кондиціонер не виконує частину команд. Зазвичай кнопки для їх подачі розташовані на одній вертикальній або горизонтальній лінійці

Окислилися стежки на клавіатурі пульта.

Розкрийте пульт. Уважно огляньте доріжки друкованої плати та "острівці"-контакти на предмет розривів, замикань та відсутності мікротріщин. У разі виявлення дефектів усуньте їх. Якщо порушення цілісності друкованої плати викликані "проливанням" електроліту, пульт слід замінити на новий.

Зазвичай про кондиціонер згадують, коли спека на вулиці стане нестерпною. Але перед тим як включити кондиціонер на холод, необхідно переконатися, що прохідність дренажного шланга не порушена, електромережі є напруга і сезонне обслуговування фільтрів проведено. Про те, як користуватися пультом від кондиціонера і призначення кнопок ми нагадали в попередньому розділі. Зараз розповімо як налаштувати кондиціонер на холод.

  1. Увімкніть електроживлення спліт-системи, вставивши вилку в розетку або ввімкнувши автоматичний вимикач на щитку. При цьому внутрішній блок повинен відповісти вітальним звуковим сигналом та встановленням жалюзі у вихідний (закритий) стан.
  2. На дистанційній клавіатурі натисніть клавішу живлення (on/off). У внутрішньому блоці після цього повинні відкритися жалюзі.
  3. Кнопкою "mode" встановлюємо бажаний режим. Зазвичай кожне натискання переводить кондиціонер у наступний режим. Контролювати свій вибір можна за дисплеєм або індикаторами на ПДУ. Режим охолодження зазвичай позначається сніжинкою або написом "cool".
  4. Натискаючи клавіші вгору/вниз або +/- встановлюємо комфортну температуру. Бажана температура “висвічуватиметься” на дисплеї пульта або на індикаторі внутрішнього блоку. Слід враховувати, що зміна показників відбувається із невеликою затримкою.
  5. Для зміни потужності обдування натискаємо клавішу "fan". Кожне натискання змінює швидкість обертання вентилятора на один крок.
  6. Змінити напрямки повітряного потоку можна кнопкою "swing".

При використанні сучасних спліт-систем необхідно враховувати, якщо в кімнаті температура дорівнює або нижче встановленої пультом, кондиціонер холодити не буде.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію