Time work
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Map icon
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Як поміняти підшипники в пральній машині своїми руками

Як поміняти підшипники в пральній машині своїми руками

Сучасні пральні машини забезпечують дбайливий догляд за речами із різних матеріалів. У магазинах широко представлені пристрої з фронтальним та вертикальним завантаженням. Раптова поломка прання викликає серйозний дискомфорт у всіх членів сім'ї, цю проблему слід вирішувати в найкоротші терміни. У цій статті ми розповімо, як самостійно поміняти підшипники у пральній машині. Не забувайте, що перед ремонтом необхідно відключити техніку від води та електроенергії.

Ознаки несправності

Підшипниковий вузол забезпечує обертання барабана з білизною навколо осі. У пральних машинах використовуються радіальні кулькові підшипники кочення закритого типу. Для захисту на них встановлені металеві шайби (маркування ZZ) або пластикові ущільнювачі (2RS). Сальник служить для запобігання попаданню вологи на деталі та їх корозії. Основною ознакою несправності є сторонні звуки при обертанні барабана, особливо під час віджимання на високих обертах. Це може бути стукіт, гул, скрип або скрегіт, що часто супроводжується сильною вібрацією.

Масляні та іржаві плями на одязі свідчать про порушення герметичності сальника (необхідна заміна ущільнювача). Підшипники розраховані на тривалу експлуатацію, проте вічних деталей немає. Термін використання пральної машини до виходу цього вузла з ладу становить від 5 до 10 років, після чого буде потрібно ремонт. Поломки пральної машини: природне зношування матеріалів, неправильне встановлення, регулярне перевантаження та попадання води.

Ремонт пральних машин

Необхідні інструменти

З появою вищезазначених симптомів фахівці радять відразу поміняти підшипники. Згодом ситуація може посилитися, а користуватися несправною технікою не рекомендується. Для виконання ремонту потрібно придбати сальник та 2 підшипники (деталі підбираються індивідуально до конкретної моделі). Вам потрібні такі інструменти: плоскогубці, хрестова та шліцева викрутки, набір ріжкових та накидних ключів, зубило та молоток. Також необхідні силіконовий герметик та спеціальне мастило

Покрокова інструкція щодо заміни підшипників

Перед початком робіт варто докладно вивчити конструкцію пральної машини. Всю необхідну інформацію можна знайти в інструкції та інтернеті. На пральні фронтального типу (найпоширеніший формфактор) насамперед знімається задня кришка, приладова панель і лоток для порошку. Потім потрібно зняти приводний ремінь та гумову манжету люка (фіксується за допомогою пружини та хомута). На цьому етапі слід зробити кілька фотографій, щоб надалі не переплутати розташування проводів, клем та патрубків. Наступним кроком буде демонтаж ТЕНу, датчика температури, проводки та шлангів. Потім виймають двигун, зливний насос і амортизатори.

Після цього відкручуються стяжні болти, що стягують барабанний обідок, виймається прокладка та кришка. Щоб було легко демонтувати бак, слід зняти противаги. Якщо ви все зробили правильно, бак повинен залишитися висіти тільки на пружинах, зняти його не важко. Для зручності вузол розміщують на міцному покритті шківом нагору. Бак зазвичай складається з 2 скріплених між собою частин, але нерідко зустрічаються нерозбірні (цільно литі) деталі. Щоб дістатися до барабана та замінити підшипники на пральну машину, доведеться акуратно розпиляти місткість звичайною ножівкою по металу, а після ремонту відновити герметичність конструкції.

З вала потрібно зняти гайку, що кріпить, а потім вибити вісь барабана з підшипників. Краще скористатися дерев'яною або гумовою підставкою. За допомогою викрутки витягуємо сальник, а потім підшипник. Повторюємо процедуру з іншого боку. Перед встановленням нових запчастин не забудьте змастити їх Літтлом. Наприкінці необхідно правильно зібрати пральну машину та перевірити її працездатність.

Професійний ремонт вдома у замовника

заміна підшипників на пральной машині

Варто відзначити, що зношування підшипникового вузла - серйозна поломка, що вимагає здійснення капітального ремонту пральної машини. Для заміни підшипників і сальника потрібно повністю розібрати прилад, розкрутити (розпилити) бак, а потім виконати збирання у зворотній послідовності. Якщо ви не впевнені у своїх силах, логічним рішенням буде користуватися послугами кваліфікованого спеца. Ви можете викликати майстра з нашого сервісного центру для діагностики та ремонту пральної машини. Виїзд на будинок можливий з 8:00 до 21:00 (без вихідних).

Співробітники майстерні ремонтують пральні машини всіх популярних в Україні марок, наприклад: Indesit, Hotpoint-Ariston, LG, Samsung, AEG, Electrolux, BEKO, Whirlpool, Bosch, Siemens, Zanussi, Candy, Hansa, Gorenje, ASKO, Atlant та інших. Під час проведення ремонту майстри використовують лише оригінальні запчастини, що закуповуються безпосередньо у виробників. На всі види робіт клієнтам видається письмова гарантія. Наші майстри виїжджають по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію