Що робити, якщо не морозить морозилка в холодильнику? | Причини несправності та способи ремонту морозилки побутового холодильника - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Що робити, якщо не морозить морозилка в холодильнику? | Причини несправності та способи ремонту морозилки побутового холодильника - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Що робити, якщо не морозить морозилка в холодильнику?

Що робити, якщо не морозить морозилка в холодильнику?

Власники холодильників по праву відносять ці побутові прилади до найнадійніших. Завдяки відпрацьованим десятиліттями технологіям, якісним матеріалам та відносною простотою конструкції, техніка витримує безперервну роботу протягом більше 10 років. Але іноді в черговий раз відкривши дверцята, щоб дістати продукти, виявляється, що морозилка не морозить, а заморожені харчі вже почали танути.

Через конструкційні особливості побудови холодильників, виконати ремонт холодильника у Києві самостійно, в більшості випадків, не вдасться, адже для цього необхідні спеціальне приладдя та обладнання. Тому без допомоги професіоналів не обійтись. Щоб врятувати заморожену провізію від повного розморожування, необхідно відразу викликати спеціаліста з сервіс-центру для діагностики та усунення несправностей. Але перед цим необхідно переконатися, що морозильна камера не морозить саме через поломку, а не через неуважність власника.

Що необхідно перевіряти насамперед, якщо не працює морозильна камера

Перш за все, переконайтеся, що регулятор температури в потрібному положенні. Досить часто "випадково" він опиняється на мінімальному значенні, і це спричиняє те, що морозильна камера не набирає температуру.

Зазвичай цей регулятор повинен перебувати в положенні між цифрами 3 або 4. Встановлення регулятора на максимальне значення морозу також не бажано. Особливо на тривалий час. У таких випадках камера може інтенсивно утворюватися інею, а компресор буде працювати з максимальним навантаженням. І тоді вам гарантовано знадобиться ремонт холодильника набагато раніше, адже холодильник у такий спосіб дуже швидко вичерпає свій робочий ресурс.

ремонт холодильника

Ще однією частою причиною, чому погано морозить морозильна камера, є освіта на стінках льоду та “снігу”. Іноді вони розростаються до розмірів, що перешкоджають нормальному зачиненню дверцят і в камеру починає надходити тепле повітря зовні. Незважаючи на те, що компресор працює з максимальною інтенсивністю, температура у морозилці не знижується. Щоб відновити нормальну роботу камери, достатньо розморозити її, а ущільнювачі промити і протерти насухо.

Якщо температура встановлена правильно і в морозилці відсутня величезний шар інею, а морозильна камера працює, але не морозить, напевно вийшов з ладу один з вузлів холодильника і без майстра виконує ремонт холодильників Атлант в Києві не обійтися.

Основні типи неполадок через які не морозить морозилка

У холодильнику не так багато вузлів та агрегатів, що безпосередньо забезпечують комфортну температуру для продуктів. Тому розглянемо основні поломки, згрупувавши їх за зовнішніми проявами:

  • Якщо двигун компресора морозильної камери (у двокомпресорних моделях) ненадовго (5-10 секунд) запускається і відразу ж відключається, напевно, не працює морозилка в холодильнику через вихід з ладу одного з мотокомпресорів. Зазвичай причиною поломки є природне зношування деталей вузла в процесі тривалої експлуатації або постійне надмірне навантаження. Для відновлення роботи холодильника необхідно замінити компресорний блок.
  • Іноді в моделях з електронним керуванням не морозить морозильна камера внаслідок виходу з повітря повітряного датчика. При цьому запуск компресора відбувається дуже рідко, і температура в камері не дотягує до значення встановленого на панелі управління. У холодильниках, обладнаних системою самодіагностики, у разі висвітлюється помилка з кодом F3. Якщо з цієї причини морозилка не морозить ноу фрост, цей датчик можна відшукати за задньою стінкою морозилки поряд з випарником.
  • Аналогічно проявляється поломка терморегулятора у рефрижераторах з електромеханічним керуванням. Щоб переконатися, що несправність виникла точно в термостаті, достатньо замкнути між собою два дроти, що підходять до вузла. Якщо компресор одразу запускається – необхідно замінити деталь. При цьому слід дотримуватися особливої обережності, і при маніпуляціях з проводами відключати холодильник від мережі, адже на клемах є небезпечна напруга.
  • Якщо морозильна камера Індезит або камера іншої подібної моделі не морозить після проведення розморожування, напевно ви пошкодили один із контурів, по яких циркулює холодоагент і стався витік газу. Щоб відновити роботу холодильника, необхідно знайти та загерметизувати місце витоку, а потім заправити систему фреоном за новою.
  • Інодіз в одно компресорних моделях із системою авторозморозки Free Frost морозилка Індезит заморожує продукти дуже слабко. Причиною такої ситуації часто виступає залиплий соленоїдний клапан перемикання подачі холоду. Іноді клапан заклинює в такому положенні, що холодильник не морозить, а морозилка працює. Після заміни деталі робота морозилки та всього рефрижератора відновлюється. Дана поломка й у холодильників інших моделей.

ремонт холодильников

  • Якщо ви виявили іржу біля морозильної камери і при цьому ефективність заморозки камери набагато впала, найімовірніше стався витік холодоагенту через сталевий елемент системи циркуляції. Переважно такі несправності виникають у моделях із нижньою морозилкою. При цьому через засмічення дренажного каналу випарника, що плачуть, вода потрапляє на металеві елементи контуру морозилки, що і стає причиною утворення отворів внаслідок корозії. Спочатку холодильник працює, а морозилка немає, але після випаровування всього газу, рефрижератор перетворюється на металеву шафу з підсвічуванням.
  • Ще однією з найчастіших причин того, що морозильна камера Індезит ноу фрост не морозить та інші симптоми відсутні. У цьому випадку, напевно, вийшла з ладу плата управління. Аналогічні симптоми можуть виникати у холодильниках всіх моделей з електронним керуванням.

Звертаючись до сервіс-центру, повідомте виявлені симптоми фахівця, який приймає замовлення. Це дозволить майстру взяти з собою на виклик необхідні деталі та суттєво скоротити час на ремонт холодильників Атлант у Київ вдома. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію