Чому сильно шумить вбудований холодильник? Можливі причини та вирішення проблеми читай у блозі СЦ «Ремонт на дому» - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Чому сильно шумить вбудований холодильник? Можливі причини та вирішення проблеми читай у блозі СЦ «Ремонт на дому» - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Чому сильно шумить вбудований холодильник?

Чому сильно шумить вбудований холодильник?

Незважаючи на всі старання виробників добитися безшумної роботи всіх агрегатів холодильників так і не вдалося – всі вони під час роботи видають тихі звуки. Через кілька тижнів використання власники вже не звертають уваги на те, що шумить холодильник. Але якщо характер звуків різко змінився, став інтенсивнішим і гучнішим, необхідно відразу ж приступити до пошуку джерела шуму, що посилюється. Але здебільшого краще звернутися до сервісцентру, де не тільки знайдуть причину та виконають ремонт холодильників, а й проведуть профілактику всіх вузлів.

Почему сильно шумит холодильник

Чому новий холодильник гучно працює

Дуже часто підвищений шум спостерігається у нових, щойно встановлених холодильниках. І здебільшого ці незвичайні звуки є наслідком поломки. З найчастіших причин “звукового супроводу” роботи нового холодильника можна назвати:

  • не демонтовані транспортувальні гвинти, що фіксують пружини-амортизатори компресора на час транспортування;
  • холодильник встановлений із порушеннями рекомендацій виробника. Необхідно за допомогою обертових ніжок розташувати холодильник "за рівнем", а також відсунути його від стін і меблів, через зіткнення з елементами яких холодильник деренчить. При цьому мінімальна відстань між стінками холодильника та перешкодами повинна становити не менше 5 сантиметрів;
  • холодильник не увійшов у стандартний режим роботи (продукти та внутрішні деталі холодильника ще не набрали робочої температури);
  • неправильне розміщення посуду в холодильнику (банки або каструлі при дотику видають гучні звуки).

Якщо новий холодильник шумить лише при запуску компресора, це також можна вважати нормальною роботою. Пуск компресора пов'язаний з великим навантаженням на двигун, через що з'являються нетривалі звуки, що "ричать". Найчастіше причиною частого включення компресора є установка рефрижератора поруч із приладами, що виділяють багато тепла (газова плита, батарея опалення або електродуховка).

Як відомо, холодильник відбирає тепло від завантажених продуктів та виводить його назовні, віддаючи його у навколишнє середовище через теплообмінник. І якщо поруч розташоване ще одне джерело тепла, щоб досягти прийнятної температури в камері, компресору необхідно частіше вмикатися і працювати довше. Це викликає не тільки додатковий шум і витрата електрики, а й скорочує ресурс роботи компресора та всього холодильника. Якщо шумить старий холодильник, який пропрацював уже багато років, напевно проблема складніша і, в більшості випадків, самостійно усунути причину не вдасться.

Щоб не губитися в здогадах – чому гуде холодильник, запросіть для встановлення приладу спеціаліста із сервісцентру.

Що робити, якщо холодильник почав шуміти

Якщо рефрижератор прослужив вірою і правдою багато років і раптом виявилося, що холодильник став шуміти набагато сильніше, ніж звичайно, необхідно відразу ж вжити заходів: викликати майстра з сервіс центру або спробувати усунути незвичні звуки самостійно. Причиною шуму може стати не лише поломка обладнання, а й дії власника.

Что делать, если холодильник стал шуметь

Перевірте, чи не стосується холодильник навколишніх предметів (стін, меблів або інших побутових приладів). Чи не деренчать встановлені зверху на холодильник посуд, прикраси або побутові прилади. Загляньте всередину камер, можливо, там і криється причина того, що холодильник сильно шумить. Сторонні звуки можуть видавати встановлені сусідами банки, каструлі або контейнери, а також елементи внутрішнього наповнення рефрижератора (полиці, ніші або пластикові ящики).

Якщо зовнішній огляд не дозволив визначити, чому шумить холодильник, найімовірніше причиною стала поломка одного з компонентів холодильника. Серед них:

  • знос або поломка компонентів двигуна-компресора;
    ослабли амортизатори, на яких встановлено компресор;
    холодильник будує на нерівній поверхні;
    високий тиск холодоагенту в системі;
    у моделях з ноу-фрост дуже часто шумить вентилятор у холодильнику.

До складу компресорного блоку входить електромотор та власне компресор. У процесі роботи втулки, кільця та поверхні поршнів зношуються та з'являються люфти, які часто стають причиною того, що холодильник шумить. Крім цього знижується рівень декомпресії та, відповідно, ефективність перекачування холодоагенту. Це призводить до більш тривалої роботи вузла та ще більше скорочує ресурс роботи холодильника. Незабаром напевно знадобиться заміна двигуна.

Вибрирование компрессора холодильника

Вібрування компресора під час роботи – це нормальне явище. А для того, щоб вібрація не передавалася на корпус, сусідні вузли і щоб не було чути, як гуде компресор холодильника, він встановлюється на спеціальні амортизатори. Згодом амортизатори починають втрачати свої антивібраційні властивості і через це гуде холодильник. Для усунення звукових явищ під час запуску та зупинки двигуна необхідно виконати регулювання амортизаторів.

Навіть якщо спочатку холодильник було встановлено за рівнем, за кілька років цей баланс може порушитися. Компресор починає торкатися інших елементів конструкції і тоді сильно гуде холодильник. Щоб усунути цю причину, достатньо відрегулювати ніжки холодильника.

Іноді, особливо після ремонту, гуде холодильник LG. Чутно нехарактерні для нормальної роботи звуки або потріскування. Така ситуація може виникнути з рефрижераторами інших виробників. Причиною цього є високий тиск фреону у системі. На жаль, самостійно, без спеціалістів сервіс-центру, цю поломку усунути не вдасться.

Слід врахувати, що двох компресорні холодильники, через деякі конструктивні особливості, можуть працювати голосніше своїх колег з одним компресором і це не є поломкою.

Чому шумить холодильник

Частина причин зайвого шуму характерна виключно для холодильників із “сухим морозом”. І винуватцем того, що холодильник гуде є вентилятор, лопаті якого, зачіпаючи шар льоду, що розрісся, видають специфічні звуки. Щоб усунути шум, достатньо відключити холодильник від електрики та виконати повне розморожування.

No Frost

Зверніть увагу, якщо шумить вентилятор в холодильнику, це не причина, а наслідок проблеми. Часто зайве зледеніння утворюється через порушення герметичності дверей. Перевірте стан ущільнювачів та правильність розташування дверей. Іноді скупчення льоду біля вентилятора викликає вихід із ладу нагрівача випарника.

Існує безліч причин, чому холодильник шумить і самостійно знайти і усунути збої досить складно, а часто і неможливо. Тому рекомендуємо звернутися до сервіс-центру. Кваліфіковані фахівці, крім того, що мінімізують шум, заодно виконають повну діагностику холодильника, запобігши можливим несправностям у недалекому майбутньому.

 

 

 

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту холодильника, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

 

 

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію