Що робити, якщо пральна машина працює без зупинки? Причини несправності автоматичної пральної машини та вирішення проблеми - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Що робити, якщо пральна машина працює без зупинки? Причини несправності автоматичної пральної машини та вирішення проблеми - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Що робити, якщо пральна машина працює без зупинки?

Що робити, якщо пральна машина працює без зупинки?

Нескінченний цикл прання – це ознака апаратної поломки або програмного збою. Для відновлення працездатності побутової техніки необхідно провести ретельну діагностику пристрою. Починаємо з візуального огляду, щоб унеможливити штатні ситуації, коли проблеми в роботі викликані порушенням правил експлуатації агрегату, а не поломкою комплектуючих:

  • порушений максимальний обсяг завантаження - прання припиняється на самому початку циклу. Всі сучасні моделі обладнані датчиками, які автоматично визначають вагу білизни, якщо ліміт перевищено, то пральна машина перестає працювати. Можливо, барабан переповнений і слід забрати кілька речей;
  • активований режим, який не передбачає віджимання та зливу. Коли перезавантаження відбувається в ході полоскання, швидше за все це свідчить про використання програми делікатного прання. Якщо це так, увімкніть злив води вручну, натиснувши на відповідну кнопку;
  • білизна зім'ялася - пралка зависає на початку віджиму. Одяг трансформується в одну велику грудку, що блокує працездатність барабана. Вирішується проблема шляхом рівномірного поділу речей.

Первинна діагностика передбачає, що користувач повинен визначити, на якому етапі припиняється прання. Це дозволяє помітно звузити спектр можливих поломок.

Пральна машина не зупиняється – причини несправності

Не кожен користувач знає, скільки триває цикл прання. Не дивно, адже робочий процес автоматизовано. Немає потреби постійно стежити за побутовою технікою. Тривалість прання залежить від вибраного режиму. В середньому десь 60-80 хвилин. Якщо пристрій безперервно працює більше двох годин поспіль, це свідчить про вихід з ладу апаратних модулів:

  • зламався датчик, який контролює рівень води;
  • перегорів ТЕН або на ньому утворився накип;
  • природне зношування щіток мотора;
  • між баком та барабаном застряг сторонній предмет;
  • проблеми у системі зливу;
  • несправність керуючої плати;
  • перестав працювати двигун.

Майже всі ці поломки можна усунути самостійно, навіть не маючи професійних навичок. Ремонт пральних машин  вдома виконати не складно, дотримуючись всіх наших порад.

Як зупинити пральну машину та нормалізувати її роботу?

Проблем із встановленням не виникне. Перервіть цикл, натиснувши відповідну кнопку на панелі ручного управління. Витягувати мережевий кабель з розетки не варто, оскільки некоректне завершення робочого процесу загрожує короткими замиканнями в ланцюзі контактів апаратних модулів.

Зламані комплектуючі побутової техніки надзвичайно складно відремонтувати, особливо, без професійного обладнання. Тому переважно користувачі просто замінюють деталі, що вийшли з ладу, на оригінальні запчастини. Головне – правильно розібрати пристрій та підключити новий модуль. Якщо перегорає ТЕН, стираються щітки, перестає працювати пресостат або двигун, необхідно встановити нову комплектуючу. Звичайно, найдорожчий вид ремонту – заміна двигуна.

Якщо проблема викликана попаданням стороннього предмета, його необхідно просто витягти. Ретельно перевірте барабан, можливо, монетка або гудзик застряг під ущільнювальною манжетою. Якщо своєчасно не витягти сторонній предмет, то поломка прання може погіршитися. Тож ігнорувати проблему не варто.

Порушення у роботі елементів системи зливу найчастіше виникають через утворення засорів. Згодом фільтри забиваються через низьку якість води, іржі, яка накопичується в трубах. Усунути засор можна за допомогою спеціальних розчинів або просто прочистивши фільтр водою.

Пральна машина зупиняється під час прання через проблеми з електронікою

Електроніка є ключовим елементом побутової техніки. Вона значно спрощує процес діагностики. При порушенні на дисплеї прання з'являється код помилки, що свідчить про поломку конкретного модуля. Коли несправна електроніка, самостійно визначити джерело проблеми вкрай складно, тому доцільно звернутися за допомогою до спеціалістів до сервісного центру.

Коди помилок пральних машин

Поява на дисплеї кодів «Е02» або «Е05» свідчить про забруднення сітки фільтрів, пошкодження шлангів, поломку помпи. Подібні несправності виникають внаслідок регулярних перебоїв у системі водопостачання, які виражаються у вигляді невеликого напору. Пошкодження провідних з'єднань також перешкоджає коректній експлуатації пристрою. Контролер, клапан, пресостат – всі ці комплектуючі перестають працювати через короткі замикання, механічні пошкодження.

Детальна інформація про тривалість кожної програми прання наведена в інструкції. Проблеми в системі зливу супроводжуються появою на дисплеї однієї з таких помилок:

- «Е09»;

- «Е06»;

- «Е03».

Поява першого коду помилки – це привід для занепокоєння. Можливо, він виник через порушення дозування порошку. Деякі користувачі насипають надто багато. Автоматика здатна впоратися з негативними наслідками шляхом активації додаткового полоскання. Другий код вважається серйознішим сигналом. Він підтверджує, що машинка продовжить роботу, доки користувач не визначить причину. Експлуатація зламаного прання призведе до закупорки зливу або блокування клапана. Проводити програмне переналаштування теж не можна, адже може зламатися датчик рівня води або зливний насос, і тоді вам точно знадобиться ремонт пральної машини.

Коди помилок можуть відрізнятися залежно від виробника. Наприклад, компанія Hansa використовує "Е05" для позначення проблем із нагріванням води. У разі необхідно перевірити працездатність Тена. Нагадуємо, що для ремонту електроніки потрібне спецобладнання та досвід в обслуговуванні техніки, тому таку роботу варто довірити професіоналам ремонт пральних машин вдома.

Пральна машинка не працює - як запобігти поломці?

Профілактика – найдієвіший метод. Переважно проблеми в роботі техніки виникають через погану воду та перепади напруги. Запобігти появі накипу можна шляхом використання спеціальних засобів для чищення. Купити їх можна у будь-якому супермаркеті. Обов'язково використовуйте фільтри. Додатковою перевагою для кожного користувача є наявність джерела безперебійного живлення. Саме перепади напруги є ключовим каталізатором коротких замикань. У будь-якому випадку ціна засобів для профілактики буде дешевшою, ніж ремонт пральних машин ціна у Києві.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію