Time work
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Map icon
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Чому не включається кондиціонер?

Чому не включається кондиціонер?

Вже давно кондиціонери перетворилися з предмета розкоші на побутові прилади першої необхідності, що дозволяють у несприятливих кліматичних умовах підтримувати комфортну температуру у житлових та виробничих приміщеннях. Але зрідка замість очікуваної прохолоди кондиціонер зустрічає господаря підозрілою тишею або повною відсутністю будь-яких ознак життя - кондиціонер не включається.

Можна описати багато причин такої ситуації. І лише невелика кількість їх можна усунути самостійно, а найчастіше знадобиться втручання майстра. Не варто вдаватися до послуг випадкових осіб - дешевше та вигідніше звернутися до сервісного центру, де виконують ремонт кондиціонерів.

Не включается кондиционер: основные причины

Вам не доведеться витрачати час на пошук офісу майстерні. Замовити виїзд спеціаліста можна по телефону або заповнивши форму на сайті, яка з'явиться після натискання кнопки “Викликати майстра”.

Чому не включається кондиціонер

Якщо ви виявили, що кондиціонер не вмикається вже через пару годин або днів після відходу монтажників, для вирішення проблеми зверніться до них, явно це їх недоробка. Але якщо ваш холодний друг вже відпрацював сезон або кілька, а тут несподівано перестав включатися - напевно знадобиться ремонт кондиціонера.

Перш ніж звертатися до фахівців, перевірте:

  • чи надходить напруга на кондиціонер;
  • чи справний пульт дистанційного керування.

При підключенні кондиціонера до електромережі через розетку перевірте її справність шляхом підключення іншого електроприладу (настільної лампи, електродрилі та ін.) або за допомогою тестера або індикатора. Якщо ці пристрої теж не працюють, перевірте справність запобіжника або автомата на щитку.

Замініть запобіжник або вимкніть і увімкніть автомат, а потім перевірте наявність напруги в розетці знову. Якщо напруга з'явилася, спробуйте ввімкнути кондиціонер. При повторному перегоранні запобіжника, викликайте фахівці - самостійно усунути поломку навряд чи вдасться.

Якщо напруга в розетці або на автоматі (при включенні безпосередньо з щитка) є, можна за допомогою мультиметра, тестера або індикатора перевірити його наявність на клемах кондиціонера. Якщо воно туди не доходить, вимкніть кондиціонер із розетки (відключіть автомат) і продзвоніть кабель між щитком або розеткою та кондиціонером.

Якщо кондиціонер не вмикається з пульта, а при натисканні допоміжної кнопки на внутрішній частині спліт системи він запускається нормально - перевірте працездатність пульта. Перше, що треба зробити в цій ситуації - поміняти батарейки живлення, які заховані під кришкою задньої панелі.

На пультах дорожчих моделей є табло індикації режимів роботи кондиціонера. Якщо після заміни елементів живлення звичні символи на дисплеї не з'явилися, потрібно придбати новий пульт.

Якщо на пульті немає екрана, спробуйте знову ввімкнути кондиціонер. За відсутності реакції кондиціонера на натискання кнопок пульта, потрібно перевірити, чи кодові посилки йдуть з пульта на приймач сигналів кондиціонера. Для цього можна використати камеру будь-якого смартфона.

Увімкніть фотокамеру і спробуйте натискати кнопки пульта, контролюючи через камеру наявність світлових сигналів, що виходять з пульта, невидимих ​​без смартфона. Якщо пульт видає послідовності імпульсів, а кондиціонер, як і раніше, не запускається - причина в ІЧ-приймачі кондиціонера. При дзвінку до сервісного центру, повідомте, що не працює кондиціонер з цієї причини. Спеціаліст при виїзді візьме із собою запасний модуль та замінить його.

Дуже часто користувачі помилково сприймають за поломку спрацьовування захисту. У деяких моделях вона може спрацьовувати за більш низької, ніж передбачено виробником, зовнішньої температури або за підвищеної (зниженої) напруги. Врахуйте ці особливості під час виклику майстра.

Подібні кроки можна зробити і якщо не включається кондиціонер у машині. Тільки слід враховувати, що електроживлення кондиціонера здійснюється від бортової мережі 12 вольт, а компресор може працювати, використовуючи механічну енергію двигуна (через ременную передачу).

Чому не працює кондиціонер

Нерідко при спробі охолодити кімнату виникає ситуація, коли кондиціонер блимає, але не працює. У більшості випадків він повідомляє власнику про поломку одного з вузлів. Залежно від характеру або частоти миготінь можна визначити код помилки, а несправний вузол.

Ремонт модуля кондиционера

Іноді часті перепади напруги або інші збої призводять до того, що блок керування помилково йде в аварійний режим. Можна спробувати відновити працездатність пристрою самостійно. Для цього необхідно повністю знеструмити прилад (вимкнути кондиціонер з розетки або відключити подачу живлення автоматично на щитку) почекати кілька хвилин і знову включити. Якщо миготіння зникло, а кондиціонер почав охолоджувати приміщення, можна й надалі насолоджуватися цілющою прохолодою.

На жаль, список причин чому не працює кондиціонер і їх можна усунути самостійно не надто великий. В інших випадках без допомоги кваліфікованого майстра не обійтися. Так замінити компресор або конденсатор, заправити систему холодоагентом, а також усунути збої плати управління можуть лише навчені фахівці зі спеціальним обладнанням та витратними матеріалами. Для ремонту в переважній більшості сервіс-центрів використовують тільки оригінальні деталі. Завдяки цьому відремонтований агрегат прослужить довгі роки. А у разі будь-яких проблем після ремонту, можна безкоштовно відновити роботу кондиціонера за гарантією, що надається на всі роботи та деталі.

Також ми рекомендуємо, щоб кондиціонер після зими обслуговував кваліфікований спеціаліст. Він зможе правильно дозаправити систему газом, ретельно очистити теплообмінники внутрішнього та зовнішнього блоків, а при необхідності поміняти фільтр або усунути незначні поломки, які в сезон можуть призвести до зупинки всієї системи кондиціювання.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію