Перший запуск пральної машини: що потрібно знати? Поради та рекомендації читай у блозі | СЦ «Ремонт на дому» - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Перший запуск пральної машини: що потрібно знати? Поради та рекомендації читай у блозі | СЦ «Ремонт на дому» - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Перший запуск пральної машини: що потрібно знати?

Перший запуск пральної машини: що потрібно знати?

Перший запуск пральної машини – це важливий етап у процесі встановлення прання. Від правильності виконаних дій залежить експлуатаційний термін техніки, оскільки при першому запуску можна деформувати, пошкодити комплектуючі машинки, внаслідок чого вийде з ладу. А ремонт пральних машин indesit у Києві виконає якісно не кожен сервісний центр. Далі ми розглянемо особливості першого підключення машини, поради спеціалістів.

Обов'язково вивчаємо інструкцію з експлуатації

Інструкція до пральної машини включена до комплектації. Перед тим як запустити будь-яку техніку, пральна машина не виняток, потрібно уважно ознайомитися з інструкцією до пристрою. Тільки після прочитання інструкції можна починати встановлення.

Часто виробники описують процес монтажу і першого запуску прання. Тому важливо ознайомитися з цим документом, оскільки в ньому компанія може вказати особливості купленої вами моделі. Особливо звертайте увагу на позначки «Важливо»

Перевіряємо готовність техніки

Щоб активація прання не завершилася форс-мажорною ситуацією, виконайте такі рекомендації:

1. На задній стінці пральної машинки завжди встановлені болти, що використовуються для фіксації барабана в процесі транспортування. Коли болти викручені, допускається вмикання прання, коли болти вкручені, активувати машину заборонено. Спочатку потрібно викрутити кріплення, а в отвори встромити заглушки, що йдуть у комплекті з пралкою.

2. Встановлюємо техніку лише на рівну та тверду поверхню. Ідеально підстелити гумовий килимок для максимальної фіксації.

3. Дізнайтеся про жорсткість води. Це дозволить вам підібрати порошок для першого циклу та наступних прань. Правильно підібрані миючі засоби – це запорука тривалої експлуатації техніки та чистої білизни.

4. Перевірте, чи підключена пралка до всіх комунікацій: водопроводу, каналізації.

5. Перевірте наливний шланг. Якщо його перекрито, потрібно відкрити, щоб вода мала доступ до пральні.

6. Пам'ятайте, перше прання має бути холостим, без білизни. Оскільки всередині побутової техніки можуть залишитися залишки масел, бруду, підвищується ймовірність, що при першому пранні без холостого циклу, білизна стане ще бруднішою.

Від цих етапів залежить ефективність першого запуску, і навіть тривалість роботи машинки. Якщо упустити якісь нюанси, підвищується ймовірність, що пристрій швидше вийде з ладу або потрібен ремонт пральних машин.

Вибираємо оптимальну програмуВыбираем оптимальную программу

Перевіривши правильність установки машинки, прогону вхолосту, можна приступати до наступного етапу - вибору режиму прання білизни.

Сучасні пральні машинки відрізняються як числом режимів, і їх призначенням. Є режими для прання делікатних тканин, ковдр, курток, взуття тощо, є додаткові опції у вигляді дезінфекції, прання парою. Виробники в інструкції описують особливості всіх представлених режимів. Вибираючи програму для прання обов'язково потрібно враховувати:

  • температуру води;
  • швидкість віджимання.

Дані показники впливають на якість прання. Якщо буде неправильно виставлена температура або вибрана висока швидкість віджиму для певного виду тканини, річ можна зіпсувати.

Враховуйте і те, що пральні машини представлені з різним типом керування. Бюджетні моделі найчастіше оснащені регулювальним колесом для виставлення режиму, у дорогих моделях використовується сенсорна панель. Яка кнопка і за що відповідає, описується коротко на передній панелі, але можна розгорнути вивчити інформацію в інструкції. Як запустити пральну машину, коли вибрано режим? Натисніть кнопку "Пуск" або "Старт".

Перше прання: важливі моменти

Експериментальне прання – це перевірка пральної машинки на наявність протікання. Це дозволить власнику остаточно переконатися, що пральна машина правильно встановлена і можливе подальше безпечне використання техніки. В іншому випадку замовляйте ремонт пральних машин Індезит у Києві.

Коли в процесі тесту виявлено протікання, потрібно моментально деактивувати машинку. Після цього примусово зливаємо воду і звертаємося за допомогою до майстра.

Первая стирка: важные моменты

 

Майстри рекомендують при експериментальному запуску машини використовувати спеціальний порошок. Засіб для першого запуску пральної машини очищає техніку від мазуту, бруду, знищує неприємні запахи, які можуть залишитися всередині машинки. Його достатньо завантажити у відсік для основного прання, потім вибрати режим і дочекатися завершення першого холостого циклу. Це дозволить позбавитися виробничих мастильних матеріалів, кіптяви та інших речовин, які могли б зіпсувати білизну при першому пранні без експериментального запуску.

Якщо все нормально і після нова пральна машина не дала протікання, можна приступати до прання білизни. Але спочатку рекомендується включати режими і налаштовувати пральню за допомогою інструкції та рекомендацій від виробника. У супровідній документації зазначено максимальне завантаження білизни, кількість порошку, кондиціонера. Обов'язково завантаживши білизну вперше, перевірте закриті щільно дверцята. Тільки після цього запускайте пристрій.

Корисні рекомендації щодо першого запуску пральної машини

Далі будуть описані рекомендації, які допоможуть користувачам розібратися в роботі прання після її встановлення:

  • після запуску пральної машинки, чути дивні звуки, деренчання, ніби щось тарахтить.

Нічого не слід робити. У такому разі потрібно одразу дзвонити за вказаним номером у гарантійному талоні. Поясніть ситуацію представнику сервісного центру, після чого до вас повинен приїхати майстер, який виконує ремонт пральних машин indesit у Києві. Можливо, буде потрібно ремонт або заміна якоїсь комплектуючої;

  • Пам'ятайте про правила експлуатації техніки, від цього залежить тривалість роботи машини та цілісність її деталей. Протирайте корпус машинки засобами без хлору, залишайте люк прання відкритим після прання для провітрювання. Проводьте профілактичне чищення машини, щоб мінімізувати появу корозії, накипу;
  • використовуйте для прання речей лише засоби, призначені для пральних машин. Порошок для ручного прання застосовувати заборонено;
  • стежте за завантаженістю барабана. Пам'ятайте, що у кожної моделі свій максимальний показник завантаження, при постійному навантаженні, прискорюється зношування деталей через появу дисбалансу барабана. Завжди перевіряйте кишені на наявність сторонніх предметів перед завантаженням;
  • Проводьте профілактичне чищення зливних фільтрів.

Будь-яка нова пральна машина вимагає правильного першого включення і грамотної експлуатації надалі. Дотримання легких порад майстрів і рекомендацій, прописаних в інструкції від виробника - це стабільна і тривала робота, а також гарантія того, що ваша пральна машина в ремонт не потрапить ще довгий час. Це стосується будь-якої техніки. Перед першим включенням перевірте правильність підключення пристрою до всіх комунікацій: каналізація, водопостачання, електромережа.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію