Потекла пральна машина з вертикальним завантаженням: причини та рекомендації - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Потекла пральна машина з вертикальним завантаженням: причини та рекомендації - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Потекла пральна машина з вертикальним завантаженням

Потекла пральна машина з вертикальним завантаженням

Будь-яка поломка пральної машини є для власника великою трагедією, але в ситуаціях, коли з-під пральної машинки потекла вода, мало хто відразу зможе впоратися з собою. Особливо складно людям, які живуть у багатоквартирних будинках. Адже вода може просочитися до сусідів знизу та зіпсувати дороге оздоблення приміщень. І окрім витрат на ремонт пральних машин, власнику доведеться компенсувати вартість відновлення початкового вигляду приміщень сусідів. Тому, під час прання намагайтеся не йти далеко від машини та періодично контролювати процес. А якщо під пральною машиною з'явилася вода, перш ніж починати ліквідацію "потопа", треба обов'язково виконати кілька простих кроків, які убезпечать вас від ураження електрострумом і запобігають подальшому надходженню води.

Насамперед необхідно не вступаючи в калюжу, повністю знеструмити агрегат, витягнувши електровилку з розетки, а якщо це неможливо (вода розлилася по всьому приміщенню) - відключити електрику на вступному електрощитку. Після цього потрібно перекрити кран подачі води перед пранням або головний кран на введенні у квартиру чи будинок. Тепер, вимочивши воду в приміщенні, можна дістати білизну з барабана та спробувати самостійно знайти місце протікання.

Якщо програма прання повністю завершилася, білизну можна вивантажити з барабана звичайним способом, але якщо ви виявили, що вода потекла з пральної машини до закінчення циклу прання, і ви відразу ж зупинили машинку, доведеться скористатися одним з аварійних методів:

  • відкрити дверцята люка повторним запуском машини без подачі води (можна вибрати режим віджимання). Після зупинки пралка розблокує люк;
  • розблокувати дверцята за допомогою міцного шнурка, заклавши його в проміжок між дверцятами та передньою панеллю машини;
  • відклавши замок вручну, знявши верхню кришку прання і трохи відсунувши бак назад.

Ці операції слід виконувати лише після зливу залишків води з бака машини. Опорожнити бак можна використовуючи трубку аварійного зливу (встановлюється не у всі моделі), відкривши кришку зливного фільтра або через зливний шланг, опустивши його нижче за рівень бака.

Протекает стиральная машина

Що можна перевірити до приходу майстра, якщо потекла пральна машина

Щоб визначити місце течі та переконатися, що вода під пральною машиною з'явилася саме з неї, спочатку необхідно ретельно оглянути внутрішні комунікації приміщення. Якщо труби водопроводу та каналізаційної системи не підтікають, необхідно переконатися, що шланги подачі та відведення води самої машини не пошкоджені.

Часто з-під пральної машини тече вода через ослаблення кріплення наливного шланга до машини або до водопровідного крана, а також порушень герметичності в місці приєднання зливальної системи машини до каналізації. Іноді шланги "переламуються" або випадково ушкоджуються під час пересування машини з місця на місце. Самостійний ремонт шлангів рідко дає довготривалий ефект, тому краще одразу придбати та встановити новий і не морочитися чому протікає пральна машина протягом тривалого часу.

Основні типи несправностей та причини чому тече пральна машина

Визначити місце, звідки підтікає пральна машина можна і самостійно, відкрутивши панелі прання та уважно оглянувши "начинки" машини, але усунути несправність часто під силу лише кваліфікованому майстру з сервіс-центру. Спочатку розглянемо найчастіші причини, що призводять до того, що пральна машина тече знизу і які можна усунути самостійно.

  • Якщо ви визначили, що джерело течі знаходиться поблизу зливного фільтра, найімовірніше відкрутилася кришка фільтра або була погано закручена після профілактики. Відкрутіть різьблення повністю, а потім повторно щільно затисніть кришку, не докладаючи надмірних зусиль. При цьому слідкуйте, щоб різьблення не пішло наперекосяк.
  • Часто пральна машина тече не знизу, а із завантажувального відсіку для порошку (дозатора, кювети). Причиною підтікання води часто є не поломка машини, а звичайне засмічення з порошку, що налип, що виник через недбалий догляд за пралкою.
  • Іноді тече пральна машинка з дозатора з зовнішніх причин - високий тиск води, що подається. Такі ситуації виникають найчастіше у приватних будинках з автономним водопостачанням або у висотних, із власною станцією підвищення тиску, що забезпечує подачу води на верхні поверхи. Достатньо зменшити напір ввідним краном і текти припиняється.

Ремонт и устранение протекания

Щоб усунути решту несправностей, через які тече вода з пральної машини, необхідне розбирання прання. І якщо ви не маєте відповідних навичок, краще одразу звернутися до сервісцентру. Майстер з ремонту пральних машин зазвичай має великий досвід виконання подібних робіт, а значить виконає ремонт швидко та якісно.

Якщо тече вода з-під пральної машини або підтікання видно на передній панелі, нижче дверцята люка, напевно у пральні пошкоджена гумова манжета. Якщо поріз або прокол утворився на передній половинці манжети, вода витікає через щілини люка, а якщо на внутрішній – тече з-під пральної машини.

Дуже рідко манжета виходить з ладу від фізичного зношування. Найчастіше на її поверхні утворюються отвори через вплив гострих країв "дрібниці", що потрапила в барабан разом з одягом або від защемлення дверцятами люка.

У деяких випадках, за незначних за площею проколів, вдається відремонтувати манжету, заклеївши дірку. Після цього гумовий ущільнювач провертають пошкодженим місцем вгору (куди зазвичай не дістає вода) і продовжують експлуатувати машинку, як і раніше. Якщо пошкодження суттєві – простіше замінити манжету на нову.

Іноді власники виявляють, що тече пральна машина знизу, а додаткових ознак або зачіпок немає, але машинка стирає, як і раніше. У таких ситуаціях перевіряють стан патрубків, хомутів та внутрішніх трубопроводів. Якщо пральна машина протікає через хомути, що ослабилися, - достатньо їх підтягнути, а пошкоджені патрубки доведеться замінити.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію