Пральна машина з вертикальним завантаженням не крутить барабан: причини та рекомендації щодо усунення поломок - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Пральна машина з вертикальним завантаженням не крутить барабан: причини та рекомендації щодо усунення поломок - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Пральна машина з вертикальним завантаженням не крутить барабан

Пральна машина з вертикальним завантаженням не крутить барабан

Іноді звичний спосіб життя порушує непередбачена і неприємна ситуація - не крутиться барабан у пральній машині. Ви зазвичай завантажили білизну, відкрили подачу води і вибрали програму, але пральна машина або не запускається взагалі, або зупиняється на певному кроці програми. Найпростішим правильним виходом з цього положення стане звернення до сервісу, який виконує ремонт пральних машин Бош у Києві та ремонт пральних машин у Києві. Але якщо ви мешкаєте далеко від таких благ цивілізації, можна спробувати усунути поломку самостійно.

Стиральная машина не крутит барабан: что делать?

Отже, як зробити, якщо пральна машина не крутить барабан? Перш ніж шукати номер сервісного центру або інструмент для розбирання машини, переконайтеся, що електрика та вода є, а в машинку не завантажено занадто багато білизни. Тому часто спрацьовує захист від зайвої ваги і пральна машинка зупиняється. Також дієвим прийомом вважається "перезавантаження" пральної машини. Для цього достатньо витягнути вилку з електророзетки і через кілька хвилин знову ввімкнути. Якщо машина після цих нехитрих дій не відновила свою роботу, то причина, чому у пральної машини не крутиться барабан, прихована всередині пристрою.

Причини з яких не крутиться барабан пральної машини

Часто причину поломки можна визначити за сервісними повідомленнями (кодами), які відображаються на дисплеї машини або за світлом і світлодіодними індикаторами на панелі керування (в машинах без цифрового табло). Цей код допоможе визначити, на який вузол слід звернути увагу насамперед. А якщо ви плануєте звернутися до сервіс-центру – повідомте ці символи спеціалісту. Це допоможе визначити склад робіт і взяти з собою необхідні деталі.

Найчастіше не обертається барабан пральної машини через такі несправності:

  • попадання стороннього предмета у простір між баком та барабаном;
  • злетів або порвався приводний ремінь;
  • мимовільно розкрилися стулки барабана (у моделях з вертикальним завантаженням);
  • заклинив підшипник, що розсипався або заіржавів;
  • знос щіток або поломка електродвигуна;
  • поломка таходатчика (визначає швидкість обертання двигуна);
  • вихід із ладу елементів електронного модуля управління.

Але часом причиною того, що в пральній машині не крутиться барабан, часто стають пошкодження проводки або пропадання контакту в клемах. У такому разі доведеться звернутися до сервісного центру пральних машин Whirlpool у Києві.

Що можна зробити, якщо пральна машина не крутить барабан

Розглянемо докладніше кожну з перерахованих вище причин, чому машинка не крутить барабан і варіанти усунення проблеми. Перш ніж розпочинати усунення несправностей, необхідно відключити машинку від електрики, витягнувши вилку з розетки та злити воду. Якщо прання зупинилося в процесі прання, а вода залишилася в барабані, воду можна злити, через трубку аварійного зливу (є не у всіх машинках), відкривши кришку зливного фільтра або через зливний шланг, опустивши його нижче рівня бака.

Аварийный слив в стиральной машине

Після зливу води потрібно витягти білизну з барабана, відкривши дверцята люка. Якщо люк не розблокувався автоматично, можна скористатися шнуром аварійного відкриття, що знаходиться у відсіку зливного фільтра. Він зазвичай пофарбований у яскравий колір. На жаль, не всі моделі мають цей зручний інструмент і доводиться відкривати дверцята за допомогою волосіні або тонкого шнурка, закладеного між дверцятами і корпусом машини або шляхом часткового розбирання корпусу прання і відштовхуванням замку вручну.

Досить часто причиною раптової зупинки барабана стає дрібний предмет, що потрапив у простір між барабаном і баком. В такому випадку, пральна машина не може прокрутити барабан та й вручну зробити це навряд чи вдасться. Найчастіше видалити небажану річ можна лише знявши ТЕН і через цей отвір витягти причину блокування. Для цього необхідно:

  • зняти верхню панель прання;
  • демонтувати передню або задню стінку (залежно від того, з якого боку встановлено ТЕН);
  • роз'єднати дроти, що підходять до нагрівального елемента;
  • відпустити гайку кріплення Тена до бака;
  • витягти нагрівальний елемент із посадкового місця, акуратно похитуючи його;
  • за допомогою ліхтарика знайти застряглий предмет і використовуючи жорсткий дріт або інші підручні засоби витягти застряглий предмет;
  • встановлюємо ТЕН і збираємо пральну машинку.

Після цього барабан повинен вільно прокручуватися навколо своєї осі руками.

Якщо пральна машина гуде, але не крутить, можливі проблеми з приводним ременем. Щоб візуально визначити стан, достатньо зняти задню панель. Якщо ремінь злетів, його можна встановити на місце, надягнувши спочатку на шків двигуна, потім, вставивши в канавку барабанного шківа. Після цього прокрутити обидві деталі, встановлюючи ремінь на місце. Якщо після включення пральної машинки ремінь знову злітає, потрібно уважно оглянути обидва шківи та ремінь. Найчастіше ремінь виявляється розтягнутим або деформованим і підлягає заміні.

Не крутится барабан в вертикальной стиральной машине

У вертикальних моделях, якщо барабан пральної машини не крутиться, іноді причиною є завантажувальні стулки, що несподівано розкриваються. Якщо проблема викликана неуважністю власника і повторюється часто, необхідно почистити механізм закривання. Іноді при цьому доводиться розбирати машину.

Досить часто в моделях з фронтальним завантаженням винуватцем причини того, що пральна машина набирає воду, але не крутить барабан, виступає заклинили підшипник. Щоб дістатися блоку підшипників необхідно повністю розібрати пральну машину, витягнути і "розколоти" бак, витягти барабан і вилучити з посадкових місць обидва підшипники. Після встановлення нових машин збирається назад і виконується "контрольне" прання. Необхідно враховувати, що не у всіх пральнях баки розбірні. Часто, щоб замінити підшипники, доводиться розпилювати бак, попередньо зробивши самостійно нову систему кріплення половинок. Враховуючи що процес заміни блоку підшипників досить трудомістке заняття, краще відразу звернутися до сервіс-центру, що виконує ремонт пральних машин Бош у Києві та ремонт пральних машин Вірпул у Києві. І навіть якщо у вас пральна машина іншого виробника, тут завжди допоможуть усунути найскладніші поломки.

Значна частина причин, чому пральна машина гуде, а барабан не крутиться, прихована в блоці електродвигуна. Це може бути замикання в обмотках або заклинювання колекторно-щіткового механізму. Щоб дістатися блоку електродвигуна необхідно зняти задню стінку машинки і, для зручнішого доступу, укласти її на бік. Щоб з'ясувати, чому не крутить барабан у пральній машині, необхідно зовнішнім оглядом перевірити стан щіток, а використовуючи мультиметр чи тестер – цілісність обмоток.

Ремонт стиральной машины

При необхідності виконується заміна вуглецевих щіток. Двигун також підлягає заміні, адже відремонтувати двигун у домашніх умовах неможливо. Іноді навіть справний двигун не обертається через вихід з ладу таходатчика, що передає сигнали в плату управління в такт обертання якоря двигуна. За відсутності сигналів контролер зупиняє машину, не отримавши підтвердження, що електродвигун почав обертатися. У цьому випадку пральна машина не крутить барабан з білизною і виводиться повідомлення про помилку.

Але найбільш неприємною причиною, чому пральна машина набирає воду, але не крутить барабан, вважається вихід з ладу елементів плати управління. І це пов'язано не лише з високою вартістю ремонту чи покупки нового контролера. До деяких старіших моделей знайти цей вузол вже практично неможливо, а нові версії можуть не підходити по функціоналу і прошивки пам'яті.

Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту пральної машинки, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію