Для чого потрібне сервісне та технічне обслуговування побутових кондиціонерів? | Як самостійно чистити кондиціонер - 1
Пн - Нд 8.00 - 21.00
Для чого потрібне сервісне та технічне обслуговування побутових кондиціонерів? | Як самостійно чистити кондиціонер - 2
Джона Маккейна, 38б
Милославська, 4а

Для чого потрібне сервісне та технічне обслуговування побутових кондиціонерів

Для чого потрібне сервісне та технічне обслуговування побутових кондиціонерів

Як і будь-яка кліматична техніка, кондиціонери вимагають регулярного та правильного догляду. Про те, які бувають види обслуговування та наскільки часто необхідно їх проводити, а також про те, як почистити кондиціонер своїми руками йтиметься у цій невеликій статті.

Навіщо потрібне сервісне та технічне обслуговування кондиціонерів

Фахівці, які виконують ремонт кондиціонерів, впевнені, що більшість поломок виникає не через неякісні комплектуючі або заводський шлюб, а через відсутність належного обслуговування або помилки при монтажі. Адже невчасне очищення теплообмінних поверхонь чи фільтрів збільшує навантаження на компресор, що скорочує його ресурс. Крім того, зменшення кількості хладагента в контурі також збільшує тривалість роботи компресорного блоку.

Кондиционер без обслуживания

Чим відрізняється сервісне обслуговування від технічного

Ретельний догляд за кондиціонером дозволяє суттєво продовжити термін служби обладнання та скоротити витрати на його ремонт. Багато сервісцентрів пропонують як сервісне, так і технічне обслуговування кондиціонерів. Обидва ці види профілактичних робіт спрямовані на підтримку працездатності обладнання та відрізняються лише переліком виконуваних операцій. Зазвичай склад операцій, виконуваних у процесі сервісного обслуговування визначається умовами договору, укладеного власником техніки та виконавцем. Перелік процедур, що входять до технічного обслуговування кондиціонерів визначено виробником.

Навіщо потрібно регулярно перевіряти роботу кондиціонера

Сучасні офісні та побутові кондиціонери складаються з двох окремих блоків – внутрішнього та зовнішнього. На поверхнях кожного з них, навіть у відключеному стані, утворюється грязьовий наліт, який не тільки псує зовнішній вигляд пристрою, а й порушує теплообмінні характеристики конденсатора (на зовнішньому блоці) та випарника, розташованого на внутрішньому напівкомплекті. Це призводить до зниження продуктивності і, як наслідок, додаткової витрати електрики. Для відведення конденсату від внутрішнього блоку назовні будівлі виведено дренаж. І якщо не виконувати регулярний догляд за кондиціонером, усередині трубки утворюються засмічення, що перешкоджають відводу вологи. Це призводить до того, що під внутрішнім блоком утворюється калюжа, також сприяють утворенню вогнищ цвілі.

Зачем нужно обслуживать кондиционер

Основне призначення сервісного обслуговування кондиціонера

Мета сервісного обслуговування будь-якого кліматичного обладнання полягає в тому, щоб запобігти його роботі в нештатних умовах. Перед початком високого сезону та після його закінчення, обладнання ретельно оглядають та виконують сезонне обслуговування.

Зазвичай до ТО кондиціонера входять такі профілактичні роботи:

  • очищення фільтрів та поверхонь обох блоків;
  • роботи з дезінфекції та очищення елементів дренажу;
  • перевірка герметичності випарника, конденсатора та фреонопроводів;
  • заправлення контуру холодоагентом (за потреби);
  • перевірка термоізоляції;
  • тестування роботи кондиціонера у всіх режимах.

Для самостійного очищення фільтрів внутрішнього блоку достатньо вимкнути кондиціонер від електрики, підняти кришку та витягнути фільтр. Вимитий та просушений фільтр встановлюють на місце. Також самостійно можна прочистити дренаж. Інші операції потрібно довірити спеціалістам сервіс-центру.

Навіщо потрібно виконувати технічне та профілактичне обслуговування спліт

Конструктивно спліт-системи виконані з двох блоків, що забезпечує більш високу ефективність та простоту експлуатації. Але зовнішній блок постійно піддається атмосферним впливам і потребує регулярної перевірки та чищення. Якщо фільтри внутрішнього модуля можна очищати самостійно, то для роботи із зовнішнім блоком доведеться запрошувати спеціалістів сервіс-центру, що виконує ремонт та обслуговування кондиціонерів. Ми пропонуємо весь перелік профілактичних робіт незалежно від моделі, типу та виробника обладнання.

Своєчасний догляд дозволяє запобігти найдорожчим поломкам. Якщо вам потрібна допомога в діагностиці або ремонту кондиціонерів, звертайтесь до нашого сервісного центру. Фахівець виїде до вас та визначить тип проблеми, а також порекомендує оптимальний спосіб вирішення. Виїжджаємо по всіх районах міста Києва: Дарницький район‎, Деснянський район, Дніпровський район, Голосіївський район, Оболонський район, Печерський район, Подільський район, Святошинський район, Солом'янський район, Шевченківський район.

Коментарі ()

    Отримати безкоштовну консультацію